kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ömer Şerif

Beni Ömer Şerif'in gençliğine benzettiler

HANDE ŞARMAN HABER MERKEZİ
Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun"unda rol alan Yavuz Bingöl'ün Cannes izlenimleri: Beni Ömer Şerif'in gençliğine benzeten Penn, oyunumdan etkilendiğini söyledi..
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Üç Maymun" adlı filmi Cannes Film Festivali'nden "En İyi Yönetmen" ödülüyle döndü. Filmde başrolü üstlenen Yavuz Bingöl ise oyunculuğuyla göz doldurdu. Cannes'da kendini Hollywood starı gibi hissettiğini söyleyen Bingöl'le, Cannes Film Festivali'nin perde arkasını konuştuk.

* Cannes Film Festivali sizin için nasıl bir deneyimdi?
Rüya gibiydi. Nuri Bilge Ceylan sayesinde rüyamız gerçek oldu. İtalya, Brezilya ve Meksika basını beni favori gösterdi. Hatta Meksikalı bir yönetmen, arkadaşı Ceylan'a "Senin oyuncun Altın Palmiye'ye çok yakın" demiş. Uluslararası sinema camiasına açılmak ve Sean Penn, Natalie Portman, Benicio Del Toro gibi starları tanımak çok güzeldi.

* Ünlü yıldızlarla neler yaşadınız?
Sean Penn'le e sohbet ettik. Oyunculuğumdan çok etkilendiğini söyledi. Beni Mısırlı ünlü aktör Ömer Şerif'in gençliğine benzetmiş. Özel bir partide ise Andy Garcia ve Eva Herzigova ile aynı masadaydık. Herzigova önce fotoğraf vermek istemedi. Ama benim kim olduğumu söylediklerinde, seve seve poz verdi.

* Ödül bekliyor muydunuz? Ne tür dedikodular dolaşıyordu?
"Üç Maymun"un ödül alacağı o kadar aşikârdı ki. Tüm basın, eleştirmenler ve jüri filme, Nuri Bilge Ceylan'a ve ekibimize beğenilerini ifade etti. Ekip olarak filmimizden en az bir ödül bekliyorduk. Ben "En İyi Yönetmen Ödülü"nü Nuri Bilge Ceylan'ın, "En İyi Oyuncu Ödülünü" de Del Toro'nun alacağını tahmin etmiştim.

* Film gösterimleri ve tören nasıl geçti? Tüm filmleri izleyebildiniz mi?
Maalesef filmlerin büyük kısmını izleyemedik. O kadar çok talep vardı ki, biz bile gösterimlere giremedik. Orada, Türkiye'de olduğu gibi torpille filan araya kaynamak da yok. Şaka bir yana mesela kendi filmimizi de festivalde izledik. Nuri Bilge Ceylan daha önce izletmedi bize; "O ambiyansta izleyin ilk olarak" dedi. Gerçekten daha etkili ve hoş oldu. Ödül töreni sadece 45 dakika sürdü. O kadar sistemli ve tıkır tıkır işliyor ki her şey, insan gıpta ediyor.

* Filmin konusu ve detayları neden hiç basına yansımadı?
Bu konuda basına verilen ufak bilgi notu dışında hiçbir şey konuşmama hakkında prensip kararı aldık. Filmde karı, koca, çocuk gerçekten "üç maymunu" oynuyoruz. Filmin adı cuk oturmuş. Bir de filmin sonunda izleyenleri bir sürprizin beklediğini söyleyebilirim.