kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Binlerce kişinin hayran kaldığı kutlamalar çerçevesinde "Fetih" adlı film deniz üzerine kurulan platformdaki su perdesine yansıtılarak izlendi.

555. yıldönüme görkemli kutlama

Barış SÖZAL SABAH
İstanbul'un fethinin 555. yıldönümü Haliç'te kutlandı. Su, ışık, ses ve görüntelerden oluşan şov, İstanbullulara fethin coşkusunu yeniden yaşattı..
İstanbul'un 29 Mayıs 1453'deki fethinin 555. yıldönümü, Haliç'te ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak gerçekleştirilen muhteşem şovla fethin ihtişamına ve anlamına yakışır bir biçimde kutlandı. Balat'ta Haliç sahilinde yapılan kutlamalar Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla saat 21.00'da başladı. Yaklaşık 1.5 saat süren kutlamalar çerçevesinde deniz üzerinde 18 metrelik iki ayak arasına kurulan bin 72 metrekarelik su perdesinde "Watch Out" tekniği kullanılarak 3D teknolojisiyle üretilen "Fetih" filmi yansıtıldı. Yine deniz üzerine kurulan dans eden fıskiyeler ve lazerle gerçekleştirilen ışık ve su şovu, Haliç sahillerini dolduran 10 binlerce İstanbulluya adeta fetih heyecanını yeniden yaşattı. Dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu da deniz üzerindeki platformda Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü ile birlikte muhteşem bir konser verdi. Piyano ile mehter bölüğünün kösü, davulu, zurnası eşliğinde verilen konserde, Atakoğlu'nun fetih için düzenlediği ve ilk kez seslendirilen eserler de büyük alkış aldı. Konserin bitimiyle deniz üzerinden başlayan havai fişek, lazer ve ışık gösterileri, kutlamaları tam bir karnaval havasına çevirdi.

"DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRİYOR"
Törende coşkulu kalabalığa hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Millet olarak bin yıllık tarihimizde İstanbul'un Fethi ve Cumhuriyetin Kuruluşu bizim için iki önemli semboldür. Fetih ve Cumhuriyet kutlamaları, tıpkı dini ve mili bayramlarımız gibi hoşgörüye, sevgiye, vatandaşlarımızın birbirine kaynaşmasına, bir millet olarak yekvücut olmaya katkı sağladığını vurgulamak istiyorum. İki yıldır yaptığımız bu kutlamalar dünya ölçeğinde ses getiren muhteşem kutlamalar oldu" dedi.
Haberin fotoğrafları