kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İbrahim Tatlıses

Tatlıses'e ağır suçlama

Göksel ÇAĞLAV/ANKARA
"Sauna Çetesi" davasında tanıklık yapan Hüseyin Bozan, Tatlıses'in bir dönem birlikte yaşadığı Derya Tuna'yı öldürmesi için 500 bin dolar teklif ettiğini öne sürdü..
Kamuoyunda 'Sauna çetesi davası' olarak bilinen ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu davaya, Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanatçı Derya Tuna'yı bacağından vuran Tatlıses'in eski korumalarından Hüseyin Bozan, tanık olarak dinlendi. Tanık koruma programı kapsamında ifade veren Bozan, adliyeye çok sayıda polis korumasıyla geldi. Tatlıses, "Sauna Çetesi" soruşturmasında eski eşi Derya Tuna'yı vuran Hüseyin Bozan'ın kaçırılıp sorgulanmasıyla ilgili sanık durumuna düşmüş ve hakkında 18 buçuk yıla kadar hapis istenmişti. Bozan, dün şu açıklamalarda bulundu:

* 500 BİN DOLAR: "2001- 2002 arasında Tatlıses'in korumalığını yaptım. Tatlıses, 14 Ekim 2002'de Derya Tuna'yı öldürmem için 500 bin dolar teklif etti. Kabul ettim. Ancak acıyıp ayağına ateş ettim. Bu olaydan 4 yıl yattım."

* TATLISES ÇEKİNİR: "Cezaevinden çıkınca kendisini aradım, ancak ulaşamadım. Tatlıses bir gün aradı. Telefonda 'Seni öldürürüm' diye tehdit etti. 'Araba, ev vereyim, sus' dedi. Daha sonra bu olay basına 'Bozan, Tatlıses'i tehdit etti' diye yansıdı. Bu olaylardan 15 gün sonra isminin Kasım Zengin olduğunu öğrendiğim bir kişi benimle görüşmek istedi."

* ATEŞ AÇTILAR: Bu davada ifade vermemem için Tatlıses, beni öldürmekle tehdit etti. Beyoğlu'nda ana caddeye yakın bir yerde daha önce Tatlıses'in yeğenim diye tanıttığı biri ile yanındaki bir kişi bana ateş açtılar. Yaralandım. Mahkeme, Bozan'ın ses kayıtlarını mahkemeye sunması ve Tatlıses'in avukatının savunma yapması için duruşmayı erteledi."
Haberin fotoğrafları