kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

İngiltere'den Birand'a fahri doktora unvanı
Gazeteci - anchorman Mehmet Ali birand, Türkiye-Avrupa ilişkileri açısından başarılı girişimleri sebebiyle İngiliz Middlesex Üniversitesi tarafından fahri doktorayla ödüllendirildi. Birand'a fahri doktorayı İngiliz Konsolosluğu'nda düzenlenen törende Middlesex Üniversitesi Rektör Yardımcısı Melyvn Keen verdi. Doktora kıyafetiyle kürsüye davet edilen Birand, "Ben üniversite eğitimi alamadım, ailemin gücü yoktu. O sebeple de bu benim için büyük onur" dedi. Daha sonra basının sorularını cevaplayan Birand, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den tebrik telefonu aldı.
Hande ŞARMAN / HABER MERKEZİ

Minik mucitten su sıkıntısına çözüm
Kadıköy Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Teknoloji Tasarım Bilim ve Sanat Şenliği'nde öğrenciler icatlarını sergiledi. 6-A sınıfı öğrencisi Görkem Angı'nın hazırladığı "sensörlü musluk" ise icatlar arasında en ilgi çekici olanıydı. Angı'nın icadında çeşme musluğuna bağlı bir sensör bulunuyor. Bu sensöre de bir alarm bağlı. Çeşmeyi açtığınızda sistem çalışmaya başlıyor. Elinizi musluğun altından çektiğinizde su boşa akarsa sistem alarm vermeye başlıyor ve alarmı susturmak için musluğu kapatmak zorunda kalıyorsunuz. Minik mucitin yaptığı icadı görenler "İstanbul'un su sıkıntısına bu icat çare olabilir" dedi.
Serdar CANIPEK / SABAH

Bayrampaşa, Beyoğlu ve B.Çekmece'de kesinti
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. 1 Haziran pazar günü bazı semtlere elektrik verilemeyeceğini açıkladı. Kesinti programı şöyle: Bayrampaşa: 09.00-13.00 saatleri arasında Topçular Mahallesi, İncirlik, Bahçeli ve Şehit Kubilay sokakları. Beyoğlu: 09.00-18.00 arasında Halıcıoğlu Sütlüce Mahallesi, Sılacı Ahmet, Celalzade, Elvan Direk, Kudüm, Halilağa ve Çıksalın sokakları, Erenler Tekkesi Aralığı ve civarı. Büyükçekmece: 09.00- 15.00 saatleri arasında Kıraç Sanayi Bölgesi'ndeki Limaksan, Nadir Metal, Soyyiğit Baharat, Türkeli Motor, Ak-Ar Kalıp, Zet Farma, E.A.E Elektrik fabrikaları.
Haberin fotoğrafları