kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hızlı yaşamayı seviyoruz ama şakaya mesafeliyiz

Türk halkının; kredi kartı ve otomobil gibi hayatı kolaylaştıran ve hızlandıran şeylerden hoşlandığı, şaka konusunda ise çekimser olduğu ortaya çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hızlı yaşamayı seviyoruz ama şakaya mesafeliyiz
Türk halkının hızlı yaşamayı sevdiği ve ödeme kartlarını (kredi veya banka kartı) 'hayatı hızlandıran araçlar' arasında değerlendirdiği belirlendi. Visa Europe-Türkiye'nin 'Hayatın Akışı İçin Visa' sloganlı reklam kampanyasının etkilerini ölçmek için yapılan anket; Türkler'in hızlı yaşamayı sevdiğini de ortaya çıkardı. Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir'de, 18 yaş ve üzeri banka hesabı olan kişilerle, telefonla görüşme yoluyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları şöyle sıralandı:

HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Kredi kartları, ankete göre 'hayatı hızlandıran ürünler' arasında araba, internet, cep telefonu, uçak ve bilgisayarla birlikte ilk sıralarda yer aldı. Tüketiciler kartların, yüzde 73.3 oranında hayatı hızlandırdığına işaret etti. Türkler'in 'daha hızlı' olmasını diledikleri şeyler arasına birincilik ise; 22.3'lük oranla 'ulaşım ve trafik' oldu.

KART NERELERDE GEÇMELİ?

"Ödeme kartlarının geçerli olduğu yerler dışında nerelerde geçerli olmasını istersiniz?" sorusuna, ankete katılanların yüzde 8.7'si "Toplu taşıma araçlarında" yanıtını verdi. Taksilerde ve ankesörlü telefonlarda kart kullanmak isteyenlerin oranı ise 1.9 oldu.

EN ÇOK ALINAN HEDİYELER
Katılımcılar, özel günlerinde aldıkları en ilginç hediyenin ne olduğu, sorusuna yüzde 4.4 oranında 'çiçek' ve 'oyuncak' dedi. Saat, gömlek, yüzük ve cep telefonu da halkımızın yaygın hediye seçenekleri olarak belirlendi.
Haberin fotoğrafları