kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Arzum İhsan, artık kır ve tekne düğünlerinin fazla tercih edilmediğini söylüyor.

Genelde gelin ister damat bütçeyi sorar

ÖYKÜ YAZICIOĞLU
Birçok ünlünün düğününe imza atan Arzum İhsan, sanılanın aksine ünlülerle çalışmanın daha kolay olduğunu söylüyor: Onlar sık sık davetlere katıldıkları için perde arkasını iyi bilirler..
Bugüne kadar birçok ünlünün düğün yönetmenliğini yapan "Mywedding by Celebration" firmasının sahibi Arzum İhsan, düğün organizasyonu nasıl yapılır, anlattı.

* Genellikle her şeye gelinler mi karar veriyor?
Genelde damatlar, gelinlerin isteklerini ön planda tutuyor ama çift ortak karar veriyor. Damatlar pek incik boncuğa karışmak istemiyor, daha teknik şeylerle ilgilenmek istiyorlar. Olayın mali portresi onların birebir ilgilendiği konu. Gelinler, anneler, kayınvalideler hep isterler; damatlar da hep bütçe sorarlar.

* Bir çift size geldiğinde hangi aşamalardan geçiyor?
Bir ilk görüşme yapıyoruz. Her iki taraf da birbirini tanımaya çalışıyor. İlk görüşmede bol bol dinliyoruz ve anlatıyoruz. Çünkü her düğün, düğün sahibini temsil etmelidir. Sonrasında, düğünün yapılacağı mekandan ışık tesisatına, ikrama kadar her konuyu konuşuyoruz. Davetiye seçimi, basımı, dağıtımı, düğün toplantılarının yapılması, derken düğün günü geliyor.

* Bugüne kadar çok zor bir istekle karşılaştınız mı?
Zor değil ama mantıksız istekler olabiliyor. Bu istekler daha sonra gelin ve damatlarla aramızda eğlence konusu bile oluyor. Zaten 'Gelin ve Damatların Soruları' diye bir kitap yazıyorum, bence önemli bir mizah kitabı olacak.