kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Moghadam'a üst düzey görev

Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu Politika Geliştirme ve Gözden Geçirme Birimi Direktörlüğüne, 2001 krizinden sonra ve AKP iktidarının başlangıcında IMF Türkiye Masası Şefliği görevini üstlenen Reza Moghadam atandı.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn kurum içindeki bazı üst düzey görevlere atamalar yaptı. Buna göre, halen IMF içinde Başkanlık Bürosu'nu yöneten Reza Moghadam, Politika Geliştirme ve Gözden Geçirme Birimi Direktörlüğü'ne getirildi. Moghadam 2003 yılından itibaren Türkiye Masası Şefi olarak AKP iktidarıyla görüşmeleri yürüten kişiydi. Moghadam, 2005 yılında görevini Lorenzo Giorgianni'ye bıraktı.

Atamayla ilgili açıklamada, Moghadam'ın geniş bir yelpazede stratejik, politik, ülkelerle ilgili ve yönetim görevlerinde bulunduğu belirtildi. IMF Başkanı Strauss-Kahn ise açıklamasında, "Reza Moghadam IMF içinde önemli çaba gerektiren çeşitli görevlerde gösterdiği olağanüstü performansın sağladığı deneyimine sahip. Reza'nın deneyim derinliğine, stratejik vizyona sahip olduğuna, ekonomik politika geliştirme ve gözden geçirmeyi yönlendireceğine ve kurumun çağdaşlaştırılmasıyla yeniden odaklanmasındaki merkezi rolünü almasını sağlayacağına inanıyorum" dedi.

IMF Araştırma Birimi Başkanlığı ve Ekonomik Danışmanlığa Massachusetts Instute of Technology'den Prof. Olivier Blanchard, Afrika Birimi Direktörlüğüne ise Liberya Maliye Bakanı Antoniette Sayeh atandı. Yeni atananların görevlerine 1 Eylül'de başlayacakları bildirildi.

(ANKA)