kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DSP'li Sezer: Uyarılara önem verilmeli

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun dün yazılı olarak yaptığı açıklamada yer alan uyarıların "yaşamsal değerde" olduğunu söyledi ve önem verilmesini istedi.

Yargıtay Başkanlar Kurulu dün yayınladığı açıklamada isim vermeden, AKP'nin anayasayı değiştirme hazırlıkları, türban ısrarı, yargıyı yürütmenin etkisine alma girişimleri ve özellikle de kapatma davasının ardından yargıyı baskı altına alma girişimleri konularında uyarılarda bulundu. Bu uyarının ardından Devlet Bakanı Cemil Çiçek Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, Yargıtay açıklamasına aynı sertlikte cevap verdi.

DSP Genel Başkanı Sezer, bugün Meclis'te DSP milletvekillerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Yargıtay'ın açıklamasının hukuk devleti olmanın gereklerine ve yargı bağımsızlığına vurgu yapan bu açıklamaya "tamamen" katıldıklarını söyledi.

"AKP hükümeti, yargıyla kavga edeceğine batırdığı ekonomiye, halkın işsizliğine, yoksulluğa çare aramalıdır" diyen Sezer, AKP'nin demokrasi anlayışının da, hukuk devleti olma anlayışının da "çarpık" olduğunu ve bu konuda AKP'nin "sicilinin bozuk" olduğunu belirtti ve hükümetin "derhal istifa etmesini" istedi.

REUTERS