kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bağış veya promosyon kabul edildi mi?

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, TBMM'nin Türk Telekom'un 5 milyon YTL'lik hibesi dışında, başka bir ad altında bağış veya promosyon kabul edip etmediğini sordu.

Yağız, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu önergede, ''TBMM, Başkanlığınız döneminde Türk Telekom'un 5 Milyon YTL'lik hibesi dışında şu veya bu ad altında bağış veya promosyon kabul etmiş midir?'' sorusunu yöneltti.Eğer kabul edilmişse bunları veren kişilerin veya kurumların açıklanmasını isteyen Yağız, önergesinde, ''TBMM Başkanlığı da başka kişi, kurum ya da kuruluşlara herhangi bir promosyon vermiş ya da hibede bulunmuş mudur? Sizden önceki TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç döneminde ne kadar hibe ya da promosyon kabul edilmiştir? Bunların da miktarları ne kadardır ve kabul gerekçeleri nelerdir?'' sorularına da yanıt istedi.

TAŞIMALI EĞİTİM

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, taşımalı eğitim sistemini gündeme getirdi. Çocukların okullara kamyonlarla taşınmasının engellenmesi için yapılan çalışmaları soran Soysal, çocukların okula ulaşım sıkıntısı yaşadığı köylerin açıklanmasını istedi.

SÜPER MARKETLER


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sayıları giderek artan süpermarketler karşısında kapanan bakkallar için ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu.Son 5 yılda Türkiye açılan süper marketlerin ve zincir marketlerin sayısının açıklanmasını isteyen Köktürk, ''İşyerlerini kapatmak zorunda kalan bakkal ve diğer esnaflarımızın yıllara göre dağılımı nedir?'' dedi.

AA