kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitesiz il kalmıyor

Yeni Haber
TBMM Genel Kurulunda, tasarının, üniversite bulunmayan 9 ilde birer devlet üniversitesi kurulmasına ilişkin 1. madde içinde yer alan ek maddeler kabul edildi.

Tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerinin yurt sorununa dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, ''Türkiye Cumhuriyeti, 88 yıldır yurt sorununu çözememiştir. Bu sorun istenirse 6 ayda çözülebilir. TOKİ'yi lütfen devreye koyun, yurt sorununu 1 yıl içinde bitirin. Biz de sizi alkışlayalım. Tunceli'ye üniversite kurun ama yurt sorununu da çözün'' diye konuştu.

İnönü Üniversitesine bağlı eğitim hastanesinin binasının tamamlandığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Yatak var, bina var, dışarıda hasta bekliyor... Çünkü hastayı kabul edecek hemşire yok. Hemşire kadrosu vermediğiniz için bu böyle'' dedi.

CHP'Lİ ÖĞÜT İLE AK PARTİ'Lİ KAYA TARTIŞTI


Görüşmelerde, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya arasında Ardahan'da üniversite kurulması için kimin kanun teklifi verdiği konusunda tartışma yaşandı.CHP'li Öğüt, AK Parti'li Kaya'nın Ardahan'da üniversite kurulması için değil, yüksekokul için kanun teklifi verdiği öne sürdü.

Saffet Kaya ise muhalefet milletvekili olduğu dönemde kanun teklifi verdiğini ifade ederek, Ensar Öğüt'ün iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Öğüt'ün yalan söylemekle itham edildiğini belirterek, Öğüt'ün Genel Kurulda olmaması nedeniyle kendisine söz verilmesini istedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, CHP grubuna sataşma olmadığını, Öğüt'e söz verebileceğini söyledi. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun talebinde ısrar etmesi üzerine birleşime ara verdi.Verilen aranın ardından söz alan CHP'li Öğüt, evden çağrıldığını belirterek, herkesin birbirine teşekkür etmesi gereken bir konuda, Kaya'nın saldırgan tavır sergilemesine anlam veremediğini söyledi.

İddialarını yineleyen Öğüt'e, ''Düzgün konuş. Bu kadar olmaz'' diye tepki gösteren Kaya, kanun teklifini göstererek, isterse kendisine verebileceğini ifade etti. Bunun üzerine Kaya'nın yanına giderek gösterdiği kağıtları alan Öğüt, tekrar kürsüye döndü.Akşener, kürsüyü terk ettiği için Öğüt'ten yerine oturmasını istedi, CHP'li Öğüt ayrılmayınca birleşime ara verdi.AK Parti'li Kaya, verilen arada, Öğüt'e, ''Ne kadar yalan söylüyorsun? Sahtekarlık bu kadar olmaz. Terbiyesiz herif'' dedi.Öğüt de ''Deli danadan farkın var mı? Ardahan'ı rezil ediyorsun'' diye karşılık verdi.

YALOVA MİLLETVEKİLLERİ ALKIŞLANDI

Öğüt ile Kaya arasında bu tartışma yaşanırken, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin, farklı bir görüntü sergiledi.İnce, ''Gel, hemşehri dayanışmasını gösterelim'' diyerek Evcin'in yanına gitti, iki milletvekili el sıkışarak öpüştü. Milletvekilleri, İnce ve Evcin'i alkışladı.

Tasarının 1. maddesinde kabul edilen ek maddelere göre, Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'da birer devlet üniversitesi kurulacak. Bu üniversiteler kuruldukları illerin isimlerini taşıyacak.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul'a 2 vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin ek maddelerin görüşülmesine geçildikten sonra birleşime ara verdi.Akşener, aranın ardından Komisyon ve Hükümet temsilcilerinin yerini almaması üzerine bugün saat 13.00'te toplanmak üzere oturumu kapattı.

AA