kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'AK Parti hakkında açılan davaya anlam veremedim'

Duygu GÜVENÇ ANKARA
Türkiye'ye gelen Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, AB'nin AK Parti kapatma davasına anlam veremediğini belirtirken, "Demokratik kurumlarca yönetilen bir Türkiye istiyoruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'AK Parti hakkında açılan davaya anlam veremedim'
Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ağırlandı. Gül ile bugün memleketi Kayseri'ye gidecek olan Fischer, AK Parti hakkındaki kapatma davasının, AB'de şaşkınlığa neden olduğunu söyledi ve davanın Haider vakası ile benzerliği olmadığını belirtti. Temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayan Fischer, Çankaya Köşkü'ndeki törenin ardından Gül ile görüştü, Büyükelçilik'te verilen resepsiyona katıldı. Ficsher'in temaslarına kapatma davası damgasını vurdu. Fischer, "Mahkemenin vereceği kararı takip ediyoruz" dedi. Kapatma halinde Türkiye ile müzakerelerin askıya alınıp alınmayacağı sorusuna ise, "Şimdiden tahmin yürütemem" karşılığını verdi.

'BİZDE BÖYLE OLMAZ'
Gül ile birlikte düzenlediği basın toplantısında da kapatma davası için "Avrupa'da şaşkınlığa neden oldu. İçişlerinize karışmak istemem. Bu süreç AB tarafından dikkatle izleniyor, neden böyle bir davanın açıldığına anlam veremedik" diyen Fischer, bir gazetecinin Avusturya'da aşırı sağcı BZÖ kurucu lideri Jörg Haider'in iktidardan indirildiğini anımsatması üzerine şöyle dedi: "Avusturya'da böyle bir durumun olamayacağını düşünüyorum, en azından bunu söyleyebilirim. Haider'in durumu ile AK Parti arasında hiçbir paralellik yok." Gül ile Fischer'in baş başa görüşmesinde Türkiye'nin AB süreci de masaya yatırıldı. Gül, Fischer'e, "Türkiye ile müzakerelere tüm üye ülkelerin kararlarıyla başlandı. Oy birliği sürdüğü sürece sizlerin de böyle davranacağını umuyoruz" dedi. Fischer ise "Bugünkü durumda geleceğe yönelik değerlendirme yapmamalı" dedi.