kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı'nın eşi Fischer (ortada) onuruna verilen çay davetinde samimi pozlar verdiler.

"Soğuk rüzgâr" iddiaları yalanlandı

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün Avusturya Cumhurbaşkanı'nın eşi Margit Fischer onuruna verdiği çay partisi'nde Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler ile Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi'nin eşi katıldı. Bir süredir medyada "Aralarında soğuk rüzgâr esiyor" haberleri yapılan Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül, "kuru pasta, börek ve poğaça"nın yer aldığı çay partisinin ardından, konukları Fischer'i uğurlayarak 1.5 saat daha baş başa görüştüler. Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül sohbet sırasında, Dışişleri Konutu'nun dışında çok sayıda basın mensubunun beklediğini öğrenince, "Şimdi barıştılar diye haber yapacaklar" diye espri yapıp, güldüler.

AYRIMCILIK PROTESTOSU
Emine Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nde bugüne kadar verilen hiçbir resepsiyona ve davete katılmamasının altında yatan nedenin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde başlayan türban yasağı olduğu öğrenildi. Emine Erdoğan'a yakın kaynaklar, "Hanımefendi, Hayrünnisa Hanım ile yakın dostluklarını sürdürüyor. Daha önce Dışişleri Konutu'nda yemek yenildi. Asıl problem, Çankaya Köşkü'nün kutuplaştırılmış havası" dediler.