kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli'den 'dinleme' uyarısı

ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "özel hayatın gizliği" ve "dinlenilme" gibi konularda kuşkuların arttığı uyarısını yaptı. Bahçeli, şu mesajları verdi:

* DİNLENİLME KUŞKULARI: AKP politikalarını benimsemediği veya destek olmadığından kuşkulanılan herkes ve her kurum, AKP'nin bekası için tehdit eden oluşumlar olarak takdim edilmeye başlanmıştır. Muhalefet partileri ve devlet kurumları darbeci, hükümeti eleştiren herkes darbe işbirlikçisi, ekonomik sıkıntılarını dile getirenler ise bozguncu ve istikrar düşmanı olarak ilan edilmektedir. Özel hayatın gizliliği, aile hayatına saygı, haberleşme hürriyet gibi temel hak ve özgürlüklerin ihlaline yönelik kuşkular artmaktadır. Bu uygulamaları ile hükümet, Türkiye'yi totaliter bir yapıya doğru sürüklemektedir.

* POLAT ALEMDAR ELEŞTİRİSİ: Yapılan bir ankette gençliğin önem verdiği örnek aldığı şahısların arasında, feodal kalıntı, töre, mafya türündeki dizi film kahramanlarının olması hepimizi derinden düşündürmelidir.

* KABULE ELEŞ- TİRİ: 89 yıl önce, 15 Mayıs 1919'da, Atatürk'ün ertesi gün, gemiyle Samsun'a gitmek için son hazırlıkları yaptığı bir günün tam 89 yıl sonrasında ve aynı gün yaşananları dikkatinize sunmak istiyorum. İngiltere'nin İstanbul'da davet verebileceği başkonsolosluk mekânı bulunmasına rağmen, bağımsız bir ülke olan Türkiye'nin kendi karasuları içinde, devletimizin Cumhurbaşkanlığı makamının bir İngiliz savaş gemisinde kabulü, hepimizi derinden düşündürmelidir.