kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Beşir Tatar

Tatar: İşsizliği önlersek terörü bölgede yeneriz

Silopi'de plastik boru fabrikası kuran işadamı Beşir Tatar, doğurganlık gibi işsizlik oranı da yüksek Şırnak'ta yatırımın önemli olduğunu söyledi..
TATARLAR Grup, Şırnak'taki yatırımlarına 1982 yılında petrol istasyonuyla başlayıp, inşaat, kömür eleme ve paketleme ile devam etmiş. Geçen yıl ise 2.5 milyon YTL'lik yatırımla Silopi'de boru fabrikasını faaliyete geçirmiş. Karpipe PVC Plastik fabrikasının 22 kişilik istihdamla tek hatta günlük ortalama 2 kilometrelik boru üretim kapasitesi bulunuyor. Şırnak'ın tek üreticisi olduğunu belirten Beşir Tatar, bölgenin ihtiyacı olur düşüncesiyle yatırımı yaptıklarını söyledi. Beşir Tatar sohbetimiz sırasında önce, mahrumiyet bölgesi olarak nitelediği Şırnak'ta yaşadıkları sıkıntılardan bahsetti. Sanayinin girmemesi dezavantaj. Yan sanayi yok. En ufak parça tamiri için İstanbul, Ankara, İzmir'e gidiliyor. Voltaj düşüyor, elektrik kesiliyor tabii üretim de aksıyor. Güvenlik sorunu herkesin bildiği bir konu. Ama yine de umutlu. Yakasında ayyıldız rozet taşıyan Tatar, doğurganlık oranı gibi işsizlik oranı da çok yüksek olan gelişmişlik endeksi düşük Şırnak'ta yatırımın önemini vurgularken, "İşsizliği önlersek terörü yeneriz" diyor.

GELECEK İYİ OLACAK
Ayrıca kentteki maden kaynaklarına ve Şırnak'ın burnunun ucundaki Irak pazarına işaret edip, "Şırnak'ın geleceği iyi olacak. Yeter ki hepbirlikte gayret edelim. Herşeyi devletten beklemeyelim, burada kazandığımızı burada harcayalım. Gençlerimizin önünü açalım" çağrısında bulunuyor.