kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OKULLAR YARIM KALMIŞTI... Demir ve çimento fiyatlarındaki artış nedeniyle birçok okulun onarımını üstlenen müteahhit zararda olduklarını öne sürerek inşaatları durdurmuştu.

Demir fiyatındaki artışa karşı müteahhit garanti altında!

ANKARA ZÜBEYDE YALÇIN
Hükümet, İstihdam Paketi'ne son anda eklediği bir maddeyle 'beklenmeyen aşırı fiyat artışlarında' müteahhitlere devletten aldıkları ihalelerde fiyat farkı ödenmesinin yolunu açtı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Demir fiyatındaki artışa karşı müteahhit garanti altında!
Demire yapılan zammın yılbaşından bu yana yüzde 70'lere yaklaşması inşaat sektörünü sıkıntıya sokunca hükümet harekete geçti. İstihdam paketine son anda devletin iş yaptığı müteahhitlere fiyat farkı ödemesine olanak tanıyan madde eklendi. Hükümet, demirin yanında çimento ile ilgili de ek önlemler paketi hazırladı. Demire ve yan ürünlerine yüzde 70'lere varan zam yapılmasına karşın, devletin iş yaptığı müteahhitlere ödediği fiyat farkı yüzde 19'lar civarında kaldı. Fiyatlardaki artış inşaat sektörüne zarar verecek boyuta gelince, hükümet son yıllarda ekonominin lokomotifi haline gelen sektör için bir paket hazırladı. İlk adım geçen hafta Meclis'te kabul edilen istihdam paketi kapsamında atıldı.

BAKANLAR KURULU YETKİLİ
İstihdam paketine eklenen bir hükümle Kamu İhale Yasası'nda değişiklik yapıldı. Buna göre bedeli yabancı para cinsinden sabit fiyatlarla sözleşmeye bağlanan yapım ve yapımla ilgili hizmet işlerine uygulanmak üzere, fiyat farkı esasları belirlemeye, sözleşmelerin tadil veya tasfiye edilmesine imkan veren kararnameler çıkarmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Bakanlar Kurulu, müteahhitlerin önceden öngörülemeyen fiyat artışlarından olumsuz etkilenmemesi için gerektiğinde kararname çıkartıp, fiyat farkı ödenmesini sağlayacak.