kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Can sıkıntısından akademisyen oldu

İLKER GEZİCİ
Pek çok kişi tarafından 'Komser Şekspir' filmiyle tanınan Pelin Batu: İyi bir işi pasif olarak beklemektense akademik kariyer yapıyorum..
Oyuncu Pelin Batu, önceki gün Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından İstinye Park'ta düzenlenen etkinliğe katıldı. Halen Boğaziçi Üniversitesi'nde edebiyat doktorası yapan Batu, akademik kariyerine devam edeceğini ve bundan sonra oyunculuğu sadece hobi olarak yapacağını açıkladı.

OKULDA MUTLUYUM
Aralarında 'Pars Kiraz Operasyonu' ve 'Hicran Sokağı'nın da bulunduğu pek çok filmde rol almasına rağmen en çok Kadir İnanır'ın başrolünde olduğu 'Komser Şekspir' filmindeki rolü ile hatırlanan Batu, oyunculuk yerine akademisyenliği seçtiğini söyledi. Batu, "Her dakika oyunculuk yapmak istemiyorum. Sürekli TV'de yer alırsam seyredilmeyeceğimi düşünürüm. Hep aynı insanı görmek rahatsız edici. Doğru düzgün proje gelecek diye pasif bir şekilde beklemektense hayatıma bu şekilde yön verdim. Zaten okulumda dünyanın en mutlu insanıyım" dedi.

ŞÖHRET ÖNEMSİZ
Sözlerine "Sadece akademik kariyer yapacağım, oyunculuğu bırakacağım gibi bir şey söz konusu değil" diye devam eden Batu, yeteri kadar proje olmamasından rahatsızlık duyduğunu da belirtti. Popülerliğini kaybetmek gibi bir korkusunun olmadığını söyleyen Batu, popüler olmanın sosyal sorumluluk projelerinde yararı olduğunu ama onun dışında şöhreti hiç önemsemediğinin altını çizdi. Batu sinema ve akademik kariyer dışında kitap yazdığını, resim yaptığını, Doğa Derneği, Greenpaece ve Tema Vakfı gibi kuruluşların kampanyalarına katıldığını da sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları