kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sigaramın dumanı yoktur, yasağın imanı

Mustafa KAYA- Gökhan ARTAN-SABAH-İSTANBUL
Yasakla birlikte tiryakiler kaldırımları doldurdu. Kimileri öfkeli kimileri de yasağa destek veriyor. Sessiz çoğunluk ise dumansız hayatı çok sevdi..
Sigara artık kapalı alanda yasak. Dün yürürlüğü giren yasaya kimi tiryaki öfkeli, kimiyse tam destek veriyor. Kimisi de "Cezamı öderim sigaramı içerim" diyor. Tatille birlikte hayata geçen yasak, kapalı alanlarda sigara içilmesine izin vermeyince, ilk günde tiryakiler kaldırımları doldurdu. Havalimanlarında yolcular, uçuş öncesi son sigaralarını kapı önlerinde tüttürdü. Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde dünden itibaren hizmet binaları, koridorları dahil olmak üzere her türlü kapalı alanda sigara içmek yasak. Yasak kapsamındaki yerlerde sigara içenlere 62 YTL, sigara izmariti ve paketini yere atana ise 20 YTL ceza kesilecek. Metrocity Alışveriş Merkezi'nde mağaza müdürü olan Solmaz Kabataş, "Türkiye'nin yüzde 85'i sigara tiryakisidir. Bu benim özgür iradem. Sigaranın zararını da biliyorum. Bu isteğimi kimse kısıtlayamaz. Buna hakları yoktur" diyor. Sigara yasağından memnun olmayanlardan biri de kuaför Hasan Gören. Dertli kuaför, "Sigaramı içerim, cezamı da öderim" diyor. Garson Erdal Sezer ise, "Kül tablaları kaldırıldığı için iş yüküm azaldı. Ancak sigara içtiğim için dışarı çıkacağım. İleride işsiz bile kalabilirim" diyerek, korkusunu dile getiriyor.

İÇMEYEN RAHAT EDECEK
Yasağa destek veren, "Towncenter" çalışanlarından Ünal Aksu, "İçmeyenlere zarar verilmemesi için getirilen sigara yasağı kararı yerinde bir uygulamadır. Bu uygulamayla içmeyen insanlar rahat edecek" diye konuşuyor. Sigara içmediği için mutlu olduğunu belirten Murat Olur, " Bu yasakla, içmeyen insanlar da zarar görmemiş olacaktır" diyerek, yasaya desteğini dile getiriyor. Öte yandan Ankara'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında tribünlerde sigara yasağının delindiği gözlerden kaçmadı. Sigara içenlere polis müdahale etti.
Haberin fotoğrafları