kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Köprü' dizisinde vali karakterini Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor.

Vali ile Muro gişede yarışacak

BÜLENT İPEK - MAGAZİN
Televizyonda beğenilen işlerin reytingini sinemada gişe hasılatına çevirme yöntemi çok tuttu. 'Kurtlar Vadisi'ndeki 'Muro' karakteri ve 'Köprü' dizisi bu yaz sinema filmi olarak izleyicinin karşısına çıkacak..
Televizyonun sinema sektörüne katkısı sadece parasal olarak değil reyting anlamında da devam ediyor. Televizyonda yayınlanıp sevilen iki dakikalık skeçten 'Recep İvedik' adlı 4 milyon 265 bin seyircili bir sinema filmi yapan Şahan Gökbakar'dan sonra televizyon yapımcılarının iştahı iyice kabardı. Sırada iki sezondur Star'da yayınlanan ve ilgiyle izlenen 'Köprü' dizisinin sinema filmi olma projesi var. Erdal Beşikçioğlu, Ayşegül Ünsal gibi isimlerin başrolünü paylaştığı dizinin finali sinemada olacak. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun mesleki hayatını konu alan dizinin öyküsü ünlü edebiyatçımız Ayşe Kulin'e ait. Yapımcı Koliba Film bu yaz çekeceği filmde yine dizideki oyunculara rol verecek.

MURO DA FİLM OLUYOR
'Kurtlar Vadisi-Pusu' dizisine yeni katılan 'Muro' karakterinin de gördüğü yoğun ilgi üzerine sinema filmi olmasına karar verildi. İlginç replikleriyle son dönemin televizyon fenomenlerinden biri haline gelen 'Muro' ile yardımcısı 'Çeto'nun serüvenlerini anlatacak sinema filmi bu yaz çekilecek. Başrolü Mustafa Üstündağ oynayacak.

SINAV BAŞLATTI
Televizyonda sevilen karakterler üzerine film yapma geleneğini ülkemizde Osman Sınav başlattı. 'Deli Yürek' dizisi 'Bumerang Cehennemi' adıyla sinemaya uyarlandı ve büyük başarı elde etti. Daha sonra 'Asmalı Konak' da finalini sinema filminde yapmıştı.
Haberin fotoğrafları