kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nuri Bilge Ceylan, Yavuz Bingöl, Mahsun Kırmızıgül (soldan sağa).

Sesler'in müziği Rado Plajı'na aktı

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR
Önceki gün Cannes'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türk sinemacılar için verdiği parti, renkli görüntülere sahne oldu. 'Üç Maymun' filminin tam kadro yer aldığı partiye, Selim Sesler de müziğiyle eşlik etti..
Doğrusu dört başı mamur Cannes'dayız. Önce Altın Palmiye için yarışan 'Üç Maymun'un galası, ardından film ve Türk Sineması onuruna verilen davetle tam da Cannes'a yakışır şekilde festivaldeyiz... 'Üç Maymun' gibi son dönem yükselen sinemamızdan gelen bir filmin yanı sıra; unutulmaz klasiklerimizden 'Susuz Yaz' da 45 yıl sonra dün, burada gösterildi. Starlara layık bir ilgiyle karşılanan; festivalin resmi yan bölümü 'Belirli Bir Bakış'ın jüri başkanı Fatih Akın'ın, kendisinin de üyesi olduğu, Martin Scorsese başkanlığındaki Dünya Sinema Vakfı tarafından restore edilen filmin negatiflerine ulaşabilmek için yaklaşık altı ay ekibiyle araştırma yaptığını hatırlatmadan geçmeyelim... Sonuçta filmin yapımcısı Ulvi Doğan'ın desteğiyle negatiflere ulaşan Fatih Akın'ın çabalarıyla 'Susuz Yaz' yeni kuşaklara ulaşmış oldu. 1964 yılında 'Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünü alan filmin yönetmeni Metin Erksan Cannes'a gelemese de başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit burada...

KIRMIZIGÜL CANNES'DA
Herkesin merakla beklediği 'Üç Maymun' ile Altın Palmiye yarışına hareket getiren Nuri Bilge Ceylan, dünya basınından büyük ilgi görürken; önceki gün de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği özel davette de ilgi odağı oldu. Geceye 'Üç Maymun' ekibi tam kadro katıldı. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, filmin senaristlerinden eşi Ebru Ceylan, yapımcı Zeynep Özbatur ve oyuncular Hatice Aslan, Yavuz Bingöl, Ahmet Rıfat Sungar ve görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ekip olarak geldiler. Festival havasını ilk kez soluyan sanatçı Mahsun Kırmızıgül'le konuştuğumuzda Cannes'da olmaktan çok hoşnut olduğunu ama yakın gelecekte burada yarışmak gibi bir hayali bulunmadığını öğrendik.

KOŞA KOŞA GELİRİM!
Türkiye'den özel olarak bu parti için gelen Selim Sesler ve üç arkadaşının müzikleriyle hareketlenen partiye katılan çok sayıda yabancı davetli gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans pistinden ayrılmadı, müziğimizin ritimleri ünlü festival caddesi La Croistette üzerinde yer alan şık Rado Plaj'ından sokaklara taşındı. Fatih Akın'ı işlerinin yoğunluğu nedeniyle olsa gerek, partide göremedik ama yönetmen, festivalci, yapımcı, dağıtımcı ve gazeteci; herkes oradaydı. İlk kez iki yıl önce ana jüri üyesi olarak gelen Fatih Akın'ın festivalde gösterilen 'Köprüyü Geçmek' belgeselinin partisinde uluslararası bir davetli topluluğuna çaldığında dikkat çeken ve övgü alan Selim Sesler de Cannes'ın gediklisi olacağa benziyor. Zaten kendisi de "Türkiye'nin tanıtımı için yapılan böylesine özel bir gecede olmak hem onur hem de büyük keyif, her zaman koşa koşa gelirim" diye konuştu.

FIRSATLAR DİYARI
Başta İstanbul Uluslararası Film Festivali yönetmeni Azize Tan ve ekibi olmak üzere IF Bağımsız Filmler ve Antalya gibi festivallerimizin yöneticileri de geceye katılanlar arasındaydı. Ümit Ünal'ın çekimine başladığı yeni filmi 'Gölgesizler'in uluslararası tanıtımını yapmak için Cannes'a gelen yapımcı Gülin Üstün "Burası fırsatlarla dolu bir ortam" diyerek böyle iyi tanıtımların ortak yapımlara olanak sağladığını vurguladı. Cannes'da gerçekleştirilen bu organizasyon, yerli ve yabancı sinemacıları kaynaştırmış oldu.
Haberin fotoğrafları