kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anneler Günü kartlı alış verişi coşturdu

Yeni Haber
Anneler Günü hediyeleri, kredi kartı harcamalarında rekor artışa yol açtı.

Anneler Günü'nde kredi kartlarıyla yapılan alış verişlerin tutarı geçen yılın yüzde 23 üzerine çıkarak, 528 milyon YTL'ye ulaştı. Harcamalarda arslan payını kuyumcular aldı. Hediyede önce altın ve pırlanta, daha sonra giyim ve aksesuar ürünleri tercih edildi. Şanlıurfa ve Kastamonu ilk kez rekor alış veriş oranlarıyla Antalya, İzmir, Adana, Gaziantep gibi kentleri geride bıraktı.

Bankalar arası Kart Merkezi (BKM), Anneler Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kartlı ödeme sistemi verilerini açıkladı. Buna göre, Anneler Günü'nü de kapsayan 10-12 Mayıs döneminde BKM takasında gerçekleştirilen işlem adedi 6 milyon 787 bin 497 adet olarak kaydedildi. Takas verilerine göre, bu işlemlerin tutarı geçen yıla oranla yüzde 23'ün üzerinde rekor bir artış göstererek, 528 milyon 11 bin 219 YTL'ye ulaştı.

ARSLAN PAYI KUYUMCULARA

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, bu yıl Anneler Günü'nü kapsayan 8-10 Mayıs döneminde kuyumcularda yapılan harcamalar, bir önceki haftayı kapsayan 1-3 Mayıs dönemi ile karşılaştırıldığında, gerçekleştirilen işlem adedinde yüzde 50'ye yakın artış olduğu gözlendi.

Aynı karşılaştırma kapsamında Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan ikinci sektör ise bir önceki haftaya göre yüzde 15,82 artış gösteren giyim ve aksesuar oldu.

Şanlıurfa ve Kastamonu kuyumcuları Anneler Günü'nde

bayram yaptı, iki kentin alışveriş cirosu Ankara ve İzmir'i

geçip İstanbul'a yaklaştı.

Anneler Günü'nde kuyumcu cirosunun en yüksek olduğu 10 ilin başında ilk sırayı, toplamda yüzde 39,35'lik bir payla, İstanbul aldı. Sıralamaya göre üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alan Şanlıurfa ve Kastamonu'daki kuyumcuların ciroları toplamı, bu yıl ikinci sıradaki Ankara'yı geride bıraktı. Anneler Günü'nde en çok kuyumcu harcaması yapanlar listesinde toplamda yüzde 17'lik payla üst sıralarda yer alan Kastamonu ve Şanlıurfa'nın cirolarının, listenin birinci sırasındaki İstanbul'a da yaklaştığı dikkat çekti.

Anneler Günü'nde kuyumcularda yapılan harcamalar listesinin ilk dört sırasını paylaşan İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve Kastamonu'yu, sırasıyla Adana, İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya ve Kocaeli illeri izledi.

(ANKA)