kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül, bugün ilk kez smokin giyecek

Duygu GÜVENÇ / ANKARA
Gül ve eşi bugün Çankaya Köşkü'ndeki akşam yemeği için smokinli davet yaptı. Kraliçenin yemekte taç takması bekleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül, bugün ilk kez smokin giyecek
Cumhurbaşkanı seçildikten sonra TBMM'deki yemin töreninde smokin giymeyen Abdullah Gül, bu kuralı İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth için bozacak. Gül, Kraliçe ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip için vereceği resmi yemekte smokin giyecek. Gül ve eşi Hayrünisa Gül, konuklarına gönderdikleri davetiyede kıyafet olarak "smokin, mess dress ve uzun etek" seçmelerini istedi. Resmi yemek sırasında Kraliçe tacını takacağı için Gül de smokin giyecek. Gül yemekte İngiliz - Türk dostluğuna vurgu yapacak ve tarihten anekdotlar aktaracak. Kraliçe'nin ise Türkiye'ye destek mesajı vermesi bekleniyor. Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe Başbakan Erdoğan'ın eşsiz ve smokinsiz katılması bekleniyor. Gül'ün eşi Hayrünisa Gül ile birlikte vereceği yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da yurtdışında olduğu için katılmayacak. Yemek eşli verildiği için askerlerin katılması beklenmezken, Türkiye'nin A protokolü yıllar sonra ilk defa smokinlerle kameralar karşısına geçecek. Ancak Çankaya'daki programlara katılmayan CHP lideri Deniz Baykal, İngiltere Kraliçesi için de tutumunu değiştirmeyecek.

EŞİTLER PROTOKOLU
Kraliçe'nin ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kompleksi'nde devam eden tadilat çalışmaları da dün tamamlandı. Böylece Gül, Pembe Köşk yerine konuğunu ana binada ağırlayacak. First Lady'nin türbanı nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı önündeki yürüme protokolüne eşlik etmesi beklenmiyor. Cumhurbaşkanı Kraliçe'ye "Majesteleri", Düke de "Altes" diye hitap edecek. First Lady reverans yapmayacak. Kraliçe havaalanında resmi karşılama istemezken yetkililer, ''Eşitler arası protokol uygulaması yapılıyor'' dediler.