kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Yüksel

Haber Turu

Erdoğan'a mastırlı koruma müdürü
Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Yüksel, Başbakan Erdoğan'ın yeni koruma müdürü oldu. İki yıldır asayişten sorumlu müdür yardımcılığı görevini yürütün Yüksel, Başkent'te yaşanan toplumsal olaylara çevik kuvvetin önünde müdahale etmesiyle tanınıyor. Yüksel 9 Eylül 2006'da Lübnan'a asker gönderilmesine karşı gerçekleştirilen protestoda başından yaralanmıştı. Yüksel'in Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde (TODAİE) 1999- 2001 yılları arasında mastır yaptığı öğrenildi. Erdoğan'ın uzun yıllar koruma müdürlüğü yapan Ali Uzuner'in ise nerede görevlendirileceği merak ediliyor.

Askerlik yapmayan vatandaş kalacak
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ve kaybedilmesine dair usul ve esasları belirleyen Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısı, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Tasarı askerlik görevini yapmamayı ve izin almadan yabancı bir ülke vatandaşlığına geçmeyi Türk vatandaşlığını kaybetme nedenleri arasından çıkarıyor. Türk vatandaşlığı kaybettirilenler Bakanlar Kurulu kararıyla, Türk vatandaşlığını kaybedenler Bakanlık kararıyla, milli güvenlik bakımından engel oluşturacak bir halinin bulunmaması ve Türkiye'de 3 yıl ikamet etmek şartıyla Türk vatandaşlığını yeniden kazanabilecek.

Tapu ve Kadastro'da rüşvet operasyonu

Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'nde bazı işlemlerle ilgili rüşvet alınması olaylarına karıştıkları iddiasıyla kamu görevlisi ile emlakçıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bazı işlemlerle ilgili rüşvet alındığı yönündeki ihbarı değerlendiren polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan kişiler hakkında rüşvet alma ve rüşvet verme gibi iddialarla soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Zanlılar, adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.