kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süleyman Demirel

Kalkınma modeli Lenin'den

ANKA
Demirel, kalkınma için elektriğin önemine değinirken, Rus devrimi lideri Lenin'in, "Elektrik yapmadan kalkınmak mümkün değildir" sözlerine atıf yaptı..
Türkiye siyasetine damgasını vuran isimlerden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Rus devriminin lideri Vladimir İlyiç Lenin'le ilgili ilginç bir sırrını açıkladı. GAP'ın tamamlanamayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirel, kalkınma için elektriğin önemine dikkat çekti. Elektriksiz sanayi olmayacağının altını çizen Demirel, Lenin'in bu konudaki düşüncesiyle ilgili olarak, şöyle konuştu: "Elektriksiz sanayi olmaz. Lenin'in birçok fikirlerine ve düşüncelerine tümüyle karşı çıkmış bir insan olarak söylüyorum. Lenin'in 'Kalkınma mı istiyorsunuz elektrik yapın. Elektrik yapmadan kalkınmak mümkün değildir' sözü benim için çok değerlidir. Elektriğin gittiği her yere medeniyet gitti. Türkiye'nin en ücra köşesine medeniyetin en değerli vasıtaları gitti." GAP'ın büyük bir proje olduğuna dikkat çeken Demirel, zamanında bitirilememesini ise "istikrarsız" devirlere bağladı.

'DURAKLAMA OLDU'
Demirel "Her devir, projeyi anladı ve sahip çıktı. Fakat geçen 10 yılda istenen gelişme olmadı. Son 6-7 sene zarfında duraklama oldu. Türkiye'yi yönetenlerin ve yarın yönetecek olanların projeyi tamamlamaları boyunlarının borcudur" dedi.
Haberin fotoğrafları