kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Katmer

Unu eleyip su ve tuzla hamur yapın. 20 dakika dinlendirip, 30 ufak parçaya ayırın. Hazırladığınız bezeleri oklavayla açın. Erittiğiniz margarini üstlerine sürüp bohça gibi katlayın ve tekrar yağlayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız hamurları 15 dakika dolapta dinlendirdikten sonra, pasta tabağı büyüklüğünde tekrar açın. Katmerleri saçta ya da teflon tavada arkalı önlü pişirin. Katmeri sade olarak servis yapabileceğiniz gibi; üzerine şeker serperek, pekmez veya bal sürerek, şerbete atıp ceviz serperek ya da peynir sürerek de servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER
*
2.5 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 125 gr. margarin
* Tuz

Soğan döşemesi
Taze soğanları ve kuru soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede yağla beraber kıydığınız soğanları kavurun. Kavurduktan sonra yarısını ayırıp, tencerede kalan yarısının üzerine, ayıklayıp yıkadığınız pirinci serin. Ayırdığınız soğanı da pirincin üzerine yayıp, bir fincan su ilavesiyle kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine maydanoz ve biber serpip, soğuk ya da sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. taze soğan
* 1 adet kuru soğan
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 demet maydanoz

Saksı köftesi
Kıyma, soğan, ekmek, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi blendırdan geçirip, köfte hamuru yapın. Limon büyüklüğünde parçalara ayırın. Bir su bardağının dibini kalıp olarak kullanıp, saksı şeklinde köfteler hazırlayın. İçlerine yumurta akı sürdüğünüz köftelerin ortasına birer çay kaşığı margarin koyup, fırında 10 dakika pişirin. Garnitürü, mısır ve maydanozla karıştırıp, köftelerin ortasına doldurun. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpip, tekrar fırına sürün ve 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
*
750 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 3 dilim bayat ekmek
* 1 yumurta sarısı ve akı (Ayrı ayrı kullanılacak)
* 1 su bardağı garnitür
* 1/2 demet maydanoz
* 1 su bardağı mısır
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber