kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Şehriyeli piliç kapama

Bir tavada margarini eritin, ince doğranmış sivri biberi ve soğanı ekleyip, kavurun. Biberler ve soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyerek iki dakika daha pişirip, ateşten alın. Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağla şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Piliç etini de şehriyelere ilave edip, etin rengi değişinceye kadar kavurun. Sonra dört su bardağı sıcak suyu ve önceden pişirdiğiniz biberli ve soğanlı sosu şehriyelerin üzerine dökün, tuz, karabiber, kekik ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve demlendikten sonra servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 250 gr. kuşbaşı piliç eti
* 2 su bardağı şehriye (arpa ve tel şehriye karışık)
* 1 adet soğan
* 100 gr. margarin
* 2 adet sivri biber
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
* Kekik