kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çantada neler saklı?

Çoğu kadının en iyi arkadaşı el çantasıdır. Sizce bu çantalar sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor olabilir mi? Çoğu kadının en iyi arkadaşı el çantasıdır. Sizce bu çantalar sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor olabilir mi? ..
Her gün yanımızda taşıdığımız el çantaları, aslında sağlığımız açısından ciddi tehdit oluşturabiliyor. Her ne kadar siz çantanızı temiz tutmak isteseniz de, içerisine koyduğunuz yiyecekler ve makyaj malzemeleriniz, mikropların oluşmasına neden oluyor. Ancak bu bakterilerden korunmanın da çareleri var... (Cosmopolitan dergisi)

Suçlular
Yüksek topuklar (işten sonra topuklu ayakkabılarınızı değiştiriyorsanız...)

Riskler

Campylobacter enfeksiyonu, salmonella ve koli basili (besin zehirlenmesine yol açan kirler) bulaşabilir.

Kurtulmanın yolları

Ayakkabılarınızın toz, çamur, idrar ve yemek artıklarıyla, hatta köpek pisliğiyle temas ettiğini unutmamalısınız. Ayakkabınızı ayrı bir torbada taşımanızda fayda var.

Suçlular
Tamponlar

Riskler
Pamukçuk hastalığı gibi vajinal hastalıklara neden olabilirler.

Kurtulmanın yolları
Tamponlarınızı, ağzı kapalı minik bir çanta içinde muhafaza edin. Çantanızda olaşabilecek bir yırtıktan, tamponunuza gelecek toz ve pislik, bakterilerin vajinanıza kolayca ulaşmasına neden olur.

Suçlular
Saç fırçaları

Riskler
Çantanızda açık bıraktığınız yiyecekler, örneğin meyveler fırçanıza mikropların gelmesini hızlandırır. Daha sonra kullanacağınız bu fırça saçınızın cansızlaşmasına ve kirlenmesine neden olur.

Kurtulmanın yolları
Saç fırçanızı düzenli olarak temizleyin ve kişisel bakım malzemelerinizi her zaman çantanızdaki yiyeceklerden ayrı bir bölümde tutun.

Suçlular
Eski ve yumuşamış sakız parçaları

Riskler
Salmonella bakterisi ve koli basili oluşmasına yol açabilir.

Kurtulmanın yolları
Bakteriler yiyeceklere ve nemli ortama kolaylıkla yerleşir. Bu yüzden bu tip yiyecekleri çantanızda ağzı kapalı bir poşetin içerisinde muhafaza edin.

Suçlular
Çantanın tuvalette yere konması

Riskler
Tuvaletlerde yere koyduğunuz çantanıza dokunup, elinizi ağzınıza götürdüğünüzde diyare ve karın kramplarına yol açan bakterilerin bulaşması olasıdır.

Kurtulmanın yolları
Çantanızı koyduğunuz yerlere dikkat edin ve yere koymaktansa asmayı tercih edin. Eğer asacak yer yoksa, arkadaşınızdan tutmasını istemek en sağlıklısıdır.

Suçlular
Ağrı kesiciler

Riskler
Çantanıza koyarken paketinden çıkarmış olduğunuz ilaç tabletlerinin etkisi, çantanızın içindeki oksijenle orantılı olarak azalır. Aynı zamanda bağırsak bakterileri de tablete yerleşir.

Kurtulmanın yolları
İlaçlarınızı, ezilmemesi için bir ilaç kutusunun veya kendi şişesinin içinde saklayın.

Suçlular
Prezervatifler

Riskler
Ambalajı yırtılmış bir prezervatif kolayca kuruyup bozulabilir.

Kurtulmanın yolları
Prezervatiflerinizi ambalajlarınızda veya makyaj çantanızda saklamalısınız.
Haberin fotoğrafları