kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Son Ders filminde de rol alan genç oyuncu Kaan Urgancıoğlu; ‘Limon Ağacı’nı herkesin yaşamak isteyeceği bir masal olarak tanımlıyor.

Keşke karşıma bir peri kızı çıksa!

HAYATİ GÖK - MAGAZİN
atv'nin sevilen dizisi 'Limon Ağacı'nda holding patronu Kaan'ı canlandıran Kaan Urgancıoğlu kısa zamanda izleyicinin beğenisini kazandı. Urgancıoğlu'nun başından gerçek hayatta da dizide yaşadıklarına benzer bir olay geçmiş. Yakışıklı oyuncu; "Her şeyi geride bırakıp onunla yurtdışına gidebileceğim bir kız arkadaşım oldu" diyor. Hayatında şu an kimsenin olmadığını belirten Urgancıoğlu "Bahar geldi, aşık olmalıyım. Göcek'te yaş ortalaması turistlerden dolayı yüksek ama belki bir peri çıkar karşıma" diyor.

MASAL GİBİ BİR PROJE
* Çekimler nasıl gidiyor?
İlk başlarda mekanın oturması, işlerin tıkır tıkır yürümesi zaman aldı. Ama artık buraya yerleştik. Yoğun çalışıyoruz. Havaların da düzelmesiyle daha hızlı gitmeye başladık.

* Diziye ve size gelen ilk tepkiler nasıldı?
Herkes oyunculuk bakımından çok geliştiğimi söylüyor. Kaan karakteri biraz takıntılı, saplantılı, halkın içine giremeyen bir karakter. Herkesi anlayabilen, herkesle empati kurabilen biri değil. Peri'ye aşık olup Göcek'e geldikten sonra hayata yeni bir pencereden bakmayı öğreniyor. Aşık olduğu kızı pazarda salatalık satarken gördüğünde küçük çaplı bir şok geçirse bile bu durumu seviyor.

* Göcek'i sevdiniz mi?
Çok güzel koylar var ama daha göremedik. Göcekliler inanılmaz sıcak. Buradaki insanlar bize çok yardımcı oluyor. Bir Ege kasabasında olduğumuzu hissediyoruz. Herkes çok güler yüzlü. Daha yaşayamamış olsak bile Göcek'in inanılmaz bir yer olduğunu anladım. Ormanın içinde bir masal evinde çekim yapıyoruz. 'Huzur vadisi' diyorlar. Burası tam bir cennet.

* Projeye sizi çeken ne oldu peki?
Dizinin teklifi çok yoğun bir dönemime denk gelmişti. 'Son Ders' filmi için promosyon çalışmaları içindeydim. Filmin galası derken dizinin ön hazırlık dönemi olamadı. Bunun yanı sıra diziye erken başlamak zorunda kaldık. Her şey çabuk oldu. Proje çok şirin. İnsanın içinde yaşamak isteyeceği türden bir masal yaratmış Mahinur Hanım (Ergun).

* Bugüne kadar oynadığınız roller birbirinden farklıydı. Seçici misiniz bu konuda?
Kampüsistan'dan hemen sonra 'Seni Çok Özledim'de bir polis çocuğunu canlandırdım. Sonra Kadir İnanır ile 'Azap Yolu'nda geçimini zorlukla sürdürebilen bir tamirci oldum. 'Son Ders'te yine bir üniversite öğrencisini canlandırdım ama 'Kampüsistan'dakinden farklı bir karakterdi. Evet, bunlar birbirinin eşi olabilecek roller değil. Ama tabii ki çıkardığım karakterler birbirinden farklı oluyor mu onu izleyiciye sormak lazım.

'SON DERS' MEZUNİYET
* Sinema filminiz 'Son Ders'ten bahseder misiniz?
Senaryoyu okudugumda, çok önemli bir meselenin bugüne kadar hiç yazılmamış bir tarzda kaleme alındığını gördüm. Bu sene üniversiteden mezun oldum. Ve tam onun üzerine bir üniversite öğrencisini canlandırmam istenince yapabileceğimi düşündüm. Ve 'Bu benim üniversiteden mezuniyet projem' dedim. Ferhan Şensoy'un projede yer alması çok önemli. Filmde apolitik gençliğin bir örneği olan Ulaş'ı canlandırdım. Gelecek kaygısı olan, 'Nasıl büyük adam olurum?' sorusunun cevabını arayan bir çocuk.

* Oyunculuğunuzu geliştirmek için ne yapıyorsunuz?
4 ay ABD'ye Stella Adler stüdyolarına gittim. Orada workshop'lara katıldım. Kendimi geliştirmem için önemli bir fırsattı. Bunun yanı sıra çok film izlemeye, birlikte çalıştığım insanlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. 'Limon Ağacı'nda, aşık olduğu kız için servetini elinin tersiyle iterek küçük bir kasabaya yerleşen holding patronunu canlandıran Kaan Urgancıoğlu aşık olmak istediğini söylüyor. Yakışıklı oyuncu; "Aşk mevsimi geldi. Keşke benim de karşıma bir peri kızı çıksa" diyor
Haberin fotoğrafları