kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Deniz gibi dalgalı bir kadınım ben

12 yıldır podyumda olan Pınar Tezcan Arena dergisine konuştu: Güçlü kadın olmak başka bir şey. Ben çok güçlü bir kadınım ve bu karşı tarafı zorlayan bir şey..
İLİŞKİLİ HABERLER
Deniz gibi dalgalı bir kadınım ben
1996 Türkiye güzeli Pınar Tezcan, ülkenin en çok iş yapan modellerinden biri; yüzünün herkese tanıdık olduğu kesin ama ismini çıkaramayan olabilir... Çünkü "İşimi en iyi ve kaliteli bir şekilde yapmak istiyorum, işimle anılmak istiyorum" cümlesini hayata geçirebilen birkaç kişiden biri... Tezcan, "Para kazanmak için her işi yapmıyorum. Bu tercih meselesi; benim için ekip, kadro, firma çok önemli" diyor. İşte Arena dergsine anlattıkları...

* Hiç dağıtmak gelmiyor mu içinizden?
Tabii ki dağıtmak istiyor insan. Sadece dağıtmak değil, erkek arkadaşının koluna girmek, öpmek ya da özgürce sarılmak istiyor ama tanınan biriysen o kadar çok dedikodusu yapılıyor ki bunların! Herkes neler yapıyor halbuki. Kime, neye göre değerlendiriliyor bilmiyorum...

* Neler yapmayı seviyorsunuz?
Bebek'i çok seviyorum; yalnız çok vakit geçiriyorum. Yürüyorum, kafelere gidiyorum, film seyrediyorum, dergi karıştırıyor, kitap okuyorum, arkadaşlarımla buluşup sohbet ediyorum...

HERKESİN KENDİ HAYATI OLMALI


* Erkek arkadaşınız dünyanızın neresinde?
Açıkçası ben birkaç yıldır böyleyim; daha önce sevgilimin hayatına daha bir adapte olur, yaşardım. Ama artık öyle düşünmüyorum; bu benim hayatım. Belli çerçevelerde herkesin kendi hayatı olmalı, yoksa bir süre sonra kopup gidiyor. Ben bir gün sadece kendi arkadaşlarımla vakit geçirebilmeliyim. Birbirine endeksli ve bağlı yaşam, ilişkiyi köreltiyor. Sadece sevgilimle bağlı kalayım, onun hayatını yaşayayım mantığında biri değilim; benim hayatım, işim önemli.

* Aşıkken bu denli rahat olabiliyor musunuz özgürlükleriniz konusunda?
Evet, benim hep uzun ilişkilerim oldu ve açıkçası bu konuda hiç sorun yaşamadım. Belki de hep anlayışlı insanlara denk gelmişim. 24 saat dizi setinde kalabiliyorsun; sevgilimle olmak adına arayıp da, "Ay ben bugün gelemeyeceğim. Saati değiştirin!" diyemem, yok böyle bir şey!

* Ne demek güçlü kadın olmak?
Güçlü kadın olmak başka bir şey; ben çok güçlü bir kadınım ve bu karşı tarafı zorlayan bir şey. Kendi ayakları üzerinde durabilen, özgür fikirleri olabilen, karşısındakine endeksli yaşamayan, yeri geldiğinde 'hayır' diyebilen. Kendini her yönüyle karşısındakine kabul ettirebilen kadın...

AŞK ZATEN BİR LÜKS OLABİLİR

* Bir ilişkide lüks ne?
Bilmem ki! Güzel bir ilişki, aşk zaten lüks olabilir. İlişkiler çok zor aslında; belli yaşa gelmiş iki insan ortak nokta bulmaya çalışıyor; aynı zamanda kimse kendinden ödün vermek istemiyor. Bunu yakalamak, başarabilmek zaten lüks işte..

* Bir modelle sevgili olmak nasıl bir şey? Mesela sevgiliniz yarı aç yaşamaya alışmalı mı?
Yok, yok, sürekli rejimde olan biri değilim; sağlıklı beslenmek zaten artık benim için yaşam tarzı... Ama yeri geliyor her şeyi bir anda yiyebiliyorum, dondurma, çikolata, ağır yemekler... Ama dengeliyorum bir şekilde, kimseyi rahatsız edecek bir durum olmuyor.

* Peki evden çıkmanız ne kadar zaman alıyor?
Bazen kalktıktan sonra 10 dakikada çıkabiliyorum, bazen bir saat sürüyor... Moduma göre değişiyor; burcumla da ilgili olabilir. Yengecim; yükselenim de İkizler. Hiç yerinde durmayan, ruh hali sürekli dalgalanan biriyim. Galiba deniz gibi bir kadınım ben!

KOYU GALATASARAYLIYIM

* Futbolun en anlaşılmaz yanı?
Koyu Galatasaraylıyım, maçlara da giderim. Sıralamanın en altındaki takımla şampiyonluğa oynayan takımın maçında puan tablosunun sonundaki kazanıyor mesela. Anlaşılabilir bir şey değil bu! Maçlar hep sürpriz, sürekli bir adrenalin var, ne olacağı belli olmuyor.

* Adrenalin deyince başka ne var?
Hız tutkunuyum. Tehlikeli ama hızlı araba kullanmayı çok seviyorum.

* Futboldan anlayan, hız seven bir kadının erkekler için sürpriz ve son derece etkileyici olduğu kesin. Sizi erkekler konusunda ilk etkileyen ne oluyor genelde?
Beni çeken, karşımdaki adamın çok yakışıklı ya da karizmatik olması hiç değil; çok zeki ve işinde başarılı olmasından çok etkileniyorum.

* İlişkilerinizde karşı tarafı zorlayan nokta ne oluyor?
Sanırım inat! Çok inatçıyım...
Haberin fotoğrafları