kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayvanseverler kızdı

Mehmet ÇALIŞKAN MAGAZİN
Hayvan hakları temsilcileri, Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları için stadyuma getirdiği yavru aslana işkence yapıldığını belirterek, suç işlendiğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hayvanseverler kızdı
Gençlerbirliği Oftaş maçı sonunda şampiyon olan Galatasaray'ın, maç bitiminde Ali Sami Yen stadında başlayan kutlamalara takımın sembolü olan yavru aslan getirmesi tartışma konusu oldu. Hayvanseverler, özel kafesi bulunan araç içinde sahada şampiyonluk turu attırılan yavru aslanın; ışık, havai fişeklerin sesi ve kalabalık yüzünden işkence gördüğünü söyledi. Hayvanseverler, tepkilerini şöyle dile getirdi:

JALE GÜVEN Barınak Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı:
Kanunen yasak
Havyanları eğlence amaçlı kullanmak suçtur. Üstelik bir insan binlerce aslanın kükrediği yerde tek başına olmak istemezse, aslan da binlerce insanın ortasında olmaktan şoka girer.

A. KEMAL ŞENPOLAT İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı:
Arena gibiydi
Sanki Roma İmparatorluğu dönemine gittik. Hayvana eziyet sadece fiziksel olmaz. Psikolojik olarak da eziyet çektirilir. Yavru aslana o kalabalığın ortasında psikolojik eziyet yapıldı.

NESRİN ÇITIRIK HAYTAP (Hayvan Hakları Aktif Güçbirliği) Sözcüsü:
Soruşturma açın
O aslanın binlerce insanın çıkardığı gürültünün ortasında yaşadığı dehşeti düşünebiliyor musunuz? Başta Adnan Polat olmak üzere tüm sorumlular hakkında soruşturma açılmalıdır.
Haberin fotoğrafları