kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tarsus Gaziantep

Anneler Günü'nde evlat acısı

Şemdinli'de karakola düzenlenen saldırıda şehit olan 6 asker Anneler Günü'nde toprağa verildi..
Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin karakola düzenledikleri saldırıda ve daha sonra çıkan çatışmalarda şehit olan askerlerden jandarma erler Halil İbrahim Atasagun Afyonkarahisar'da, Gökhan Uzun Trabzon'da Eyüp Dağtekin Şanlıurfa'da, Yurdakul Alcan Mersin'de, Serhat Genç Antalya'da, Emrah Şudut ise Gaziantep'te toprağa verildi.

'ŞEHİDİMİ HERKES ALKIŞLASIN'
Emrah Şudut'un cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi. Şehidin 3 kardeşi ile anne ve babası cenaze töreninde metanetli olmaya çalıştı. Oğlunun tabutuna sarılan Aliye Şudut, "Bugün kimse ağlamasın, şehidimi herkes alkışlasın" dedi. Şehidin ağabeyi Ali Şudut ise annesine, "Ana, en güzel hediyeyi oğlun sana verdi, şehit oldu" dedi. Törene katılan AKP Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu'nun gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

'SERHAT'IM AL BAYRAK OLDU'
Şehit jandarma er Serhat Genç ise, Antalya'da yaklaşık 50 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Muratpaşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin katılırken, Başbakan Tayyip Erdoğan çelenk yolladı. Dağıtım izninin ardından bir hafta önce gittiği birliğinde şehit olan erin annesi Gönül Genç, "Serhat'ım al bayrak olup, Anneler Günü'nde bana hediye geldi" diye gözyaşı döktü.

'ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ
Jandarma Er Yurdakul Alcan'ın (21) Mersin'in Tarsus ilçesindeki cenaze töreninde ise acılı anne Nazlı Alcan, "Oğlumun bana Anneler Günü hediyesi şehitliği oldu. Kınalı kuzuma kıyanları Allah kahretsin. Yurdakul bizim canımız, ciğerimizdi. Bu ülke için Yurdakul'um feda olsun'' dedi.

MUAF OLMAYI KABUL ETMEMİŞ
Jandarma er Gökhan Uzun için Trabzon'un Akçaabat ilçesinde düzenlenen törende acılı anne Esma ve baba Ali Yaşar Uzun, oğullarının tabutunun başındaki fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Uzun'un kalbinin vücudunun sağ tarafında bulunduğu, askerlikten muaf olma hakkı olmasına rağmen askere gitmeyi tercih ettiği öğrenildi.

'SÖZÜ BİZE VASİYETTİR'
Jandarma er Halil İbrahim Atasagun için Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Şehit evladımızın askerlik dönüşü anne ve babasını rahat yaşatması için çabaları olduğunu öğrendim. Bu şehidimizin bir vasiyetidir. Yakınlarını rahat ettirmek bizim görevimizdir'' dedi. Törende anne Hanife Atasagun sinir krizi geçirdi.
Haberin fotoğrafları