kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Baharda maskülen giyinin

Ne kışlıklardan vazgeçebildiğimiz ne de tam olarak baharlıkları, yazlıkları giyebildiğimiz, gel-gitli, hem serin hem sıcak, biraz yağmurlu, biraz güneşli günler yaşıyoruz. Aslında baharın tipik özellikleri, biraz da mevsim değişikliklerinin getirdiği düzensizlikler bunlar... Böyle dönemlerde giyinmek gerçekten zor. Kışlık giyseniz olmaz, yazlık giyseniz olmaz... İçimize ince bir şeyler giyip üstümüze ceket mi alsak, yoksa tek parça bir triko bluz yeter mi? Hele ayakkabılar... Açık çok mu açık olur? Kapalı, kıyafetimize uyar mı? Sırf bu geçici dönem için özel alışveriş yapmak da olmaz... Ama gardıroptakileri değerlendirmek, belki bir-iki yardımcı parça almak gerekebilir.

YARDIMCI PARÇALAR
İşte bu dönem için, o yardımcı parçalardan, özellikle de yılın trendleri arasında yer alanlardan tavsiyeler vermek istedim... Maskülen kadın çizgisi artık bir klasik, hemen her dönem geçerliliğini koruyan bir stildir. Bu stilden türeyen parçalar ise gardırobumuzda her zaman imdadımıza yetişir ve gündelik yaşamımıza pratik bir şıklık getirir. Bu sene maskülen kadın çizgisi; daha sert hatlı gözlüklerden ayakkabılara, cepkenlerden çeşit çeşit ceketlere, pantolonlara kadar pek çok parça ile yine ön planda. Bu maskülen parçaları çok kadınsı elbiseler, bluzlar, ayakkabılar ile kombinleyerek kontrast siluetler yaratabileceğiniz gibi, baştan ayağa maskülen çizgileri de tercih edebilirsiniz. Hem serin hem sıcak günlerde rahatlıkla kullanılabilen bir trençkot, bir elbise üzerine giyilebilecek blazer ceket ve iyi kesimli bir twin set; bu dönemlerde sizi kurtaracak ve yıllarca kullanabileceğiniz parçalar arasında yer alıyor.

FAVORİM CEPKENLER
Ceket içine veya tek başına etek veya pantolon üstüne, bir gömlekle giyilebilecek cepkenler ise benim favorilerim arasında. Tasarımcılar bu sene o bildiğimiz klasik erkek cepkenlerini farklı farklı yorumladı ve renklendirdiler. Aslında cepkenin; çok bilindik bir erkek giyim parçası olmasına rağmen, kadınlar için revize edilen çizgileri ve yeni yorumlarıyla çok kadınsı ve şık olduklarını düşünüyorum. Cepkenleri kesinlikle bu senenin olmazsa olmazı parçalarının arasına koymak isterim. Ayrıca kısa ceketler ile kombine edilen yüksek belli eteklere ve pantolonlara da değinmeden geçmek istemem. Ceketi, pantolonu, eteği ayrı ayrı değerlendirebileceğiniz bir-iki takım edinebilirsiniz. Bu maskülen akımdan yola çıkarak alacağımız veya gardırobumuzdan değerlendireceğimiz parçaların; iyi kesimli, özellikle de vücut yapınız için doğru olmasına dikkat etmenizi öneririm. Birçok şeyde olduğu gibi moda da basit gibi görünen her şey aslında zordur. İyi kesimli klasik bir gömlek, ceket veya çok basit klasik bir pantolonu bulmanın, seçmenin çok da kolay olmadığı gibi... Stilinize biraz maskülen, biraz klasik parçaları eklerken kesimine, üzerinize oturuşuna özellikle dikkat etmenizi öneririm.