kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patlıcan silkme

Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayın ve tepsiye dizin. Ayrı bir tavada soğanı, kıyma ve yağ ile kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri ve salçayı ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirip, tuzu, biberi ve kıyılmış maydanozu ekleyip, ateşten alın. Hazırladığınız kıymayı patlıcanların üzerine serin. En son domates dilimleri ve yeşil biber ile süsleyip, bir çay bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
*
1 kilo patlıcan
* 250 gram kıyma
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates
* 2 adet yeşil biber
* 1/2 demet maydanoz
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet soğan
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber

Kazandibi
Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp, pudra şekeri serpin. Un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine tatlıyı döküp, soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı şeker
* 1 litre süt
* 5 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çorba kaşığı margarin
* Bir miktar pudra şekeri

Tel Tel Ali
Domatesleri küp küp doğrayıp, soğan ve yağla beraber ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu, şekeri ve ada çayını da ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Erişteyi bol tuzlu suda haşlayıp, süzün ve servis tabağına alın. Hazırladığınız sostan ada çayını çıkardıktan sonra bol tuzlu suda haşladığınız eriştenin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı erişte
* 2 adet domates
* 2 dal ada çayı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı et suyu
* 1 adet soğan
* Tuz
* Arzuya göre karabiber