kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Morigi, Hakverdi ve Savcı (soldan sağa) 25’inci yılı Şekerpınar’da kutladı.

'Türkiye iki kriz yaşadı, biz buna kriz demeyiz'

25'inci yılını kutlayan Suzuki Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, "İki büyük kriz gördük, bugün yaşananlar kriz değil" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye iki kriz yaşadı, biz buna kriz demeyiz'
Suzuki Otomobil Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi, ABD'de patlak veren global krizden Türkiye'nin etkilenmediğini söyledi. Türkiye'de 1984-2008 yılları arasında iki büyük krizin yaşandığını hatırlatan Hakverdi, "Bugün Türkiye'de yaşanılanları kriz olarak görmüyorum. Zaten Suzuki olarak siparişlerimizde kesinti yapmadık. Hatta siparişlerimizi artırdık" dedi. Suzuki Murahhas Azası Ali Savcı da, otomotiv sektöründe Türkiye ve dünyada yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen 2008'in ilk 4 ayında hedeflenen satış adetlerine ulaştıklarını söyledi. 2007'de büyük bir sıçrama yaparak satışlarını 4 binli adetlere çıkardıklarını anlatan Savcı, yıl sonu hedefinin ise 5 bin adet olduğunu söyledi. Suzuki Türkiye'nin 25'inci yılı kutlaması nedeniyle Şekerpınar teseslerinde düzenlenen toplantıda konuşan Hakverdi, 25 yıl boyunca Türkiye'de çok şeyin değiştiğini ama Suzuki'nin Türkiye'ye verdiği önemin azalmadığını vurguladı. Hakverdi, "Her zaman Türkiye'ye güvendik ve yatırım yapmaktan kaçınmadık. 25 yıl önce birkaç bin adet olan ithal otomobil pazarı 2007 yılında 594 bin adete ulaştı. Rekabet Türk otomotiv sanayinin bugünkü gücüne olumlu katkılar getirdi" dedi.

YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ
Suzuki'yi Türkiye'de yatırıma ikna etmek için çaba gösterdiklerini söyleyen Hakverdi, şunları söyledi: "15 yıl önce Japonlarla ortaklaşa yatırım yapmak için karar aldık. Fakat, onlar 20 bin adetlik bir üretim teklif ettiler. Biz ise 100-150 bin adetlik üretimin fizibil olduğunu söyledik. Böylece Avrupa, Kuzey Afrika'ya ihracat yapabileceğimizi anlattık. Bu yatırımı gerçekleştiremedik fakat Suzuki'yi Türkiye'ye getirmek için hâla çalışıyoruz." Suzuki Genel Müdürü Edmondo Morigi ise de birkaç yıl önce yeni genel müdürlük binasının açılış töreninde Suzuki Avrupa Pazarlama Müdürü Satoshi Shimizu'nun yatırımla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı. Morigi, "Shimizu, o gün Türkiye Suzuki'nin hem Avrupa hem de Asya'da gerçekleştireceği operasyonlar için önemli bir ülke oldu. Avrupa'da büyümek istiyoruz. Bu da Suzuki'nin ek yatırımlara ihtiyacı olduğunu gösteriyor demişti" şeklinde konuştu.