kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Roger Meinert

Haber Turu

Samsonite, üretim için bu yıl kararını verecek
SAMSONİTE Türkiye Genel Müdürü John Haney geçen yıl Desa'nın 8 mağazasını satın alarak kendi markalarını satmaya başladıklarını hatırlatarak, "Desa ile iyi bir ortak girişimimiz var. Bizim Türkiye'de üretim tesisi kurma planımızda ilk düşüneceğimiz Desa olur. 2008 içinde üretimle ilgili kararımızı vereceğiz" dedi.

TEB'den kredi almak isteyen Kobi'ler önce eğitimlerini alacak

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), geçen yıl Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imzaladığı anlaşmanın ardından temin ettiği 40 milyon Euro tutarındaki düşük maliyetli krediyi Kobi'lere vermeye başladı. TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz, Kobi'lerin krediyi kullanabilmeleri için öncelikli şart olarak kurumsal sosyal sorumluk eğitimi almaları gerektiğini söyledi. Boz, bu krediyi 8 yıla varan vadelerle verdiklerini belirtti.

'İhracatımız sayesinde Bosch % 30 büyüyecek"
ISITMA-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Bosch Termoteknik A.Ş'nin Genel Müdürü Roger Meinert, 2007 yılında Türkiye'de 179 milyon Euro ciroyla kapattıklarını belirtirken, hedeflerinin ciroyu yüzde 30 artırmak olduğunu kaydetti. Meinert, "Yatırım miktarımızı 3'e katlayacağız. İnşaat sektörü bir düşüşte. Fakat biz ihracata güveniyoruz" dedi.

Menderes Tekstil holding oluyor
MENDERES Tekstil'den İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin tekstil sektörü dışındaki diğer sektörlere daha çok eğilerek yeni yatırım yapabilmesi ve proje geliştirebilmesi ve bunları tek bir yönetim mercii tarafından organize edebilmesi amacıyla, Menderes Tekstil'in bir holding yapısına dönüştürülmesine, karar verildiği duyuruldu. Açıklamada holding yapılanması içerisinde ilk aşmada ağırlıklı faaliyet alanları olarak tekstil, gayrimenkul yatırım ortaklığı, enerji (özelleştirme ihalesi tarafından ihale edilecek enerji dağıtım ihaleleri dahil) ve otomotiv faaliyetlerinin yer alacağının da kararlaştırıldığı hatırlatıldı.

En iyi Domino's Türkiye'de çıktı
DOMINO'S Pizza Türkiye, geçtiğimiz yıl "Dünyadaki En İyi Domino's Pizza" seçilerek "Gold Franny" ödülüne layık görülmesinin ardından, aynı ödülü bu sene bir kez daha kazandı. Domino's Pizza'dan yapılan açıklamada, bugüne dek uluslararası değerlendirmelerde pek çok ödül kazanan Domino's Pizza Türkiye'nin, böylece ikinci kez üst üste "Dünyadaki En İyi Domino's" seçildiği aktarıldı. Domino's Pizza Türkiye, ABD haricinde tüm dünyadaki Domino's Pizza'lar arasında 86 şubeyle en büyük 10. ülke konumunda bulunuyor. 2008 sonunda 118, 2010 yılında ise 200 şubeye ulaşmayı hedefleyen şirketin, 2010 yılında 200 milyon YTL ciro ve 3.000 çalışana ulaşmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Yıl sonu filomuz 120 uçağa çıkacak
TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY'nin 2008 yılının ilk üç aylık döneminde sefer sayısında yüzde 11, yolcu sayısında ise yüzde 16 artış gözlendiğini belirterek, "Avrupa ülkelerine ait hava yolu şirketlerinin yolcu sayısında azalma yaşanırken, THY'nin yolcu sayısında artış gözleniyor. Uçaklarımızı geçen yıllara göre yüzde 10 daha fazla uçuruyoruz. 2008 yılı THY'nin yılı olacak" dedi. THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Genel Müdür Mali Yardımcısı Coşkun Kılıç, Almanya ve İsveç'de yatırımcılarla bir araya gelerek şirket hakkında bilgi verdiler.

Otomobil satışları 4 ayda % 30.4 arttı
OCAK-nisan döneminde toplam binek otomobil satışları, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30.4 artarak 104 bin 244 adede ulaştı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye otomotiv pazarında 2008 yılı Ocak-Nisan kümülatif binek ve hafif ticari araç toplam pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23.1 artışla 168 bin 128 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2007 yılı Ocak-Nisan dönemine göre yüzde 30.4 artarken hafif ticari araç satışları da aynı dönem için geçen yıla oranla yüzde 12.8 artarak 63 bin 884 oldu.

Leasingle yatırım yüzde 9 küçüldü
YILIN ilk çeyreğinde finansal kiralama (leasing) ile finanse edilen yatırım tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 oranında küçüldü. Finansal Kiralama Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, 2008'in ilk 3 aylık döneminde, finansal kiralama ile finanse edilen yatırım tutarı 1 milyar 843 milyon 180 bin YTL olarak gerçekleşti. Yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirilen finansal kiralama sözleşmesi sayısı ise geçen yıla göre yüzde 31 oranında azalarak 6 bin 922 adede geriledi. Yılbaşından itibaren finansal kiralama işlemlerinin vergisi yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmişti.

10 araçtan 3'ü muayenesiz çıktı
ARAÇ muayene istasyonları özelleştirme ihalesini kazanan Doğuş Otomotiv-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan ve AB standartlarında araç muayenesini hedefleyen TÜVTURK'un tespitlerinde, Türkiye'de 'her 10 araçtan 3'ünün muayenesiz' olduğu belirlendi. TÜVTURK Pazarlama Müdürü Nurhayat Kılıç Türkiye'de 12 milyon motorlu araç bulunduğunu, her 10 araçtan 3'ünün ise muayenesiz olduğunu ifade ederken "Yaptığımız tespitlerde muayenesiz araçların önemli bir bölümünün tarlada ya da köylerde kullanılanlar olduğunu gördük'' dedi.