kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anatolium Bursa'yla Best Buy Türkiye'ye geliyor

78 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olacak Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi 210 milyon dolara mal olacak ve 2009'da hizmete girecek..
MAYA Holding ve Hollandalı gayrimenkul şirketi Corio tarafından inşa edilen Anatolium Bursa Alışveriş Merkezi (AVM), dünyaca ünlü elektronik hipermarketi Best Buy'ı Türkiye'ye getirecek. Maya HoldingYürütme Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, 2009'un son çeyreğinde hizmete girecek Anatolium Bursa'nın 210 milyon dolara mal olacağını söyledi. Proje için 10 aydır çalışıldığını dile getiren Özsüer, projenin yüzde 30'unun öz kaynaklardan, yüzde 70'inin ise proje finansman anlaşması kapsamında Akbank tarafından karşılanacağı söyledi.

AVM'LER MAYIN TARLASI GİBİ
Corio Türkiye İcra Kurulu Başkanı Koray Özgül, Anatolium Bursa'da, kentte daha önce olmayan bir marka karmasının oluşturulduğunu ifade etti. Projenin, iki katlı L şeklinde büyük ama yorucu olmayan bir mimariyle inşa edildiğini dile getiren Özgül, "Türkiye'de her ay bir alışveriş merkezi açılıyor. Bazı bölgelerde sayıları o kadar çok ki; mayın tarlası gibiler. Fakat biz lokasyon açısından avantajlıyız" dedi. 3 yıl önce AVM'lerin geri dönüşümü için 6 ay 1 yıl beklendiğini anlatan Özgül, şunları söyledi: "Artık beklenti o kadar arttı ki, ilk ayda hemen AVM'ler otursun isteniyor. Bizim de eksiklerimiz olabiliyor. Sonuçta biz de müneccim değiliz." Maya Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu Başkanı Fuat Atalay da mağazaların yüzde 60'ının kiralandığını belirterek, perakendeciler arasında İKEA, Carrefour ve daha önce Türkiye'de yer almamış bir yapı market zincirinin de olacağını söyledi.
Haberin fotoğrafları