kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

iPhone'un lisanslı üreticisi oldu, 50 $'lık kılıftan dört ayda 100 bin adet sattı

SEÇKİN ÜREY
ABD'de deri aksesuvar şirketinin sahibi Remzi Öten, cep bilgisayarları için pahalı deri kılıf üretimine odaklandı. Öten, iPhone'un resmi tedarikçisi oldu..
Piyasaya çıktıktan sonra dünya çapında büyük ilgi gören iPhone, bir Türk girişimcisine başarı getirdi. ABD California'da yaşayan ve Sena Cases isimli deri aksesuvar firması bulunan Remzi Öten, geçtiğimiz yaz Apple şirketi ile yaptığı anlaşmayla iPhone'un 5 resmi kılıf tedarikçisinden biri oldu. Dünya genelindeki Apple Store'lar ve şirketin internet mağazalarında Öten'in Türkiye'de yaptırdığı deri kılıflar satılıyor. Öten, üst kesime hitap eden deri kılıflar tasarlayıp ürettiriyor. Fiyatları 30 ile 50 dolar arasında değişen iPhone kılıflarından Öten, sadece yılbaşından bu yana yaklaşık 100 bin adet sattı. Eğitim için gittiği ABD'de 1999 yılında ilk önce kardeşiyle birlikte cep bilgisayarları PDA'lar için kılıf tasarlayıp satarak iş hayatına atılan Öten, yaptığı pazar araştırması sonucunda üst kesime hitap eden kılıfları Türkiye'de yaptırıp ABD'de satmaya başladı.

TÜRKİYE'DE MALİYET YÜKSEK
Sadece cep bilgisayarları için kılıf satmaya karar verdiğini anlatan Öten, "İlk başta sadece internetten satış yapıyorduk. Sitemiz cep bilgisayarı için kılıf satışı konusunda ABD'de ilk üçe girdi. Hatta sadece Sony'nin ürünlerine kılıf üretimine odaklanarak başarılı olduk. Yıllık 4 milyon dolar ciro yapıyoruz. Şimdi ürünlerimizin yüzde 80'i iPhone kılıfları oldu" diye konuştu. Öten, Apple'dan gelen talep üzerine yakında cüzdan şeklinde iPhone kılıfı üreteceklerini anlattı. İşçilik kalitesi nedeniyle üretimi Türkiye'de yaptırdığını anlatan Öten, "İşçilik maliyeti giderek yükseliyor. Uzakdoğu'da üretim yaptırmak için arayışımız var. Aynı kaliteyi daha düşük maliyetle bulursak oraya kaymak zorunda kalabiliriz" dedi.
Haberin fotoğrafları