kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KURAKLIK ZARARI ARTIRIYOR...TZOB Genel Başkanı Bayraktar kuraklık nedeniyle bazı illerde kırmızı mercimekte zararın yüzde 60’ı bulduğunu kaydetti

Buğday ve arpada zarar yüzde 90'ı buldu

İLİŞKİLİ HABERLER
Buğday ve arpada zarar yüzde 90'ı buldu
TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak, Gaziantep, Elazığ illerinde buğday ve arpada zarar oranlarının yüzde 90'ı, kırmızı mercimekte yüzde 60'ı bulduğunu kaydetti. TZOB'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de Ekim-2007 ve Nisan 2008 tarihleri arasındaki kümülatif yağışların genel olarak normalden yüzde 13.7 oranında azaldığını, geçen seneye göre ise yağışın yüzde 3 oranında arttığı belirtildi.

YAĞIŞLARI YETERSİZ
Yağışlarda geçen yıla göre Marmara Bölgesi'nde yüzde 45.2, Ege Bölgesi'nde yüzde 61.3, İç Anadolu Bölgesi'nde yüzde 15.3, Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 9.5 oranında artış olduğu, ancak Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 56.4, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 29.9 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 45.6 oranında azalma gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, ''2008 Nisan ayı itibariyle yağışların normalden çok daha az gerçekleştiği, Türkiye genelinde Nisan ayı yağış ortalamasının normale göre yüzde 43.4 azaldığı, en büyük azalmanın yüzde 83.2 oranıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görüldüğü'' vurgulandı.

HAYVANCILIK ZORDA
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde meraların yeşermemesi sebebiyle hayvancılığın da sıkıntıda olduğunu ifade ederek, "Bölgede kuraklık meralarda otlama imkânını ortadan kaldırdığı için çiftçilerimiz hayvanlarını satmaya başlamışlardır'' dedi. Bayraktar, son bir haftadır yağan yağmurun, buğday ve arpanın gelişimini olumlu etkilediğini belirtti.