kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Osman Yağmurdereli'den Kamer Genç'e sert tepki

Yeni Haber
AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, kendisinin Kızılay Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ve milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini söyleyen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e sert yanıt verdi.

Yağmurdereli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a söyleyeceğini ve milletvekilliği sona erdikten sonra Genç'i "park bahçeler"de görevlendirmelerini isteyeceğini söyledi.

Yağmurdereli, "nasılsa kendisi çiçek sulama konusunda usta" dedi. Kamer Genç'in ismini "Kamber" olarak telaffuz eden ve bunu da "Kamer ay demek, bu isim ona yakışmıyor, onun için kendisine Kamber diyorum" şeklinde açıklayan Yağmurdereli, Kızılay yönetim kurulu üyeliğinde Şubat ayında istifa ettiğini belirterek "genel saygısızlık tavrı nedeniyle kendisini esefle kınıyorum" dedi. Genç'in en büyük arzusunun bir AKP'linin kendisini darbetmesi olduğunu öne süren Yağmurdereli, "ama hiç kimse dokunmaz istemez, eline yazık" dedi. Yağmurdereli, Genç'le tanışmadığını belirterek "öyle bir insanla merhabam olamaz" diye konuştu.

AMACIM İNSANLARA HİZMET

AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli, kendisinin Kızılay Yönetim Kurulu üyesi olduğu ve milletvekilliğinden istifa etmesini sık sık dile getiren Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e, Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Genç'in iddiası karşısında basın toplantısı yapıp yapmamayı uzun süre düşündüğünü belirten Yağmurdereli, Genç'in "reklamını yapmak istediği" için kendisiyle ilgili sürekli iddiada bulunduğunu söyledi. Genç'in sözlerine basın toplantısıyla ilk ve son kez karşılık verdiğini belirten Yağmurdereli, 2007 Nisan ayında Kızılay kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini belirterek "22 Temmuz'da da AK Parti'den milletvekili seçildim Anayasa gereği görevimden istifa etmem gerekirmiş. Durumumla ilgili iki türlü yorum çıktı. Maddi menfaat olmadığı için devam edebileceğim söylendi, ben de devam ettim" dedi. Kızılay'ın parasıyla konuşmamak için Meclis'te kendi parasıyla özel hat çektirdiğini, Kızılay'la ilgili gelenlerin çay parasını cebinden ödediğini ve Kızılay'ın yönetim kurulu üyelerine sağladığı uçak bileti hakkından bir kez bile yararlanmadığını belirten Yağmurdereli, tek amacının insanlara hizmet olduğunu söyledi.

"KAMER AY DEMEK, ONUN İÇİN KAMBER DİYORUM"

Tunceli milletvekili Kamer Genç'in, Kızılay Yönetim Kurulu üyeliği nedeniyle milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini söylediğini belirten Yağmurdereli, Kamer Genç'in ismini de "Kamber" olarak telaffuz etti. Yağmurdereli, "Kamer ay demektir, bu isim ona yakışmıyor, onun için Kamber diyorum kendisine" dedi. Genç'in insanlara hizmet etmediği, Cumhurbaşkanı'na "Abdullah", Başbakan'a "Tayyip" diyecek kadar "saygısız" olduğunu savunan Osman Yağmurdereli, "bunu kendisinin yaşlılığına, egosuna veriyorum" dedi. Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğinden herhangi bir maddi menfaatinin olmadığını kaydeden Yağmurdereli, Genç'e "Tunceli halkını nasıl inandırmışsa, nasıl kandırmışsa, 7 bin 500 oy almış gelmiş. Bu kadar güçlü ise gelsin İstanbul'dan bağımsız seçilsin de görelim. Tunceli'de fakir halka yalan söylemek, kandırmak kolay" diye seslendi.

"KENDİSİNE ZAT, ŞAHİS DİYEMİYORUM"

Genç için "kendisine zat, şahıs diyemiyorum" şeklinde konuşan Yağmurdereli, Kamer Genç'in Meclis kürsüsünden Meclis Başkanının yüzüne su fırlatması olayını da hatırlatarak "kendisinin yüzüne de su fırlatılabilir" dedi. Yağmurdereli, "milletvekilliği bittikten sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ya da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a söyleyeceğim, kendisini park ve bahçelerde görevlendirsinler. Kendisi çiçek sulama konusunda ustadır" diye konuştu. Genç'in "saygısızlığı"nı esefle kınadığını kaydeden Yağmurdereli, Meclis basın bürosunun duvarında asılı bulunan TBMM Genel Kurulu fotoğrafında yer alan Adalet Partisi Trabzon Milletvekili Fethi Yağmurdereli'yi göstererek "babamın resmi altında bu basın toplantısını yapmak beni heyecanlandırıyor, ancak ülkenin bir çok sorunu varken burada böyle bir konuda konuşmak da ağır geliyor" dedi.

"KENDİSİYLE MERHABAM YOK"

Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğinden Şubat ayında istifa ettiğini kaydeden Yağmurdereli, bir soru üzerine Genç'le tanışmadıklarını söyledi. Yağmurdereli, "kendisiyle merhabam yok. Kendisinin en çok arzu ettiği şey, bir AK Parti milletvekilinin kendisini darbetmesi. Ancak hiç kimse ona dokunmaz istemez, eline yazık. Benim öyle bir insanla merhabam bile olamaz" diye konuştu.

(ANKA)