kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Tarih affetmeyecek'

Ersan ATAR ANKARA
AKP savunmasında, AB ile müzakereleri başlatan iktidar partisi hakkında kapatma davası açılmasının bu süreci tehlikeye sokacağına işaret ederek "Tarih affetmeyecektir" dedi..
AK Parti, Anayasa Mahkemesi'ne "AK Parti'nin cevabı" başlığıyla verdiği savunmada, AB ile müzakereleri başlatan iktidar partisine yönelik kapatma davası açılmasının bu süreci tehlikeye sokacağına işaret etti ve "Tarihe ve gelecek nesillere şu notu düşmek istiyoruz: Tarih ve ona şahitlik eden milletimiz ülkemizin çağdaş uygarlık mücadelesini engelleyenleri affetmeyecektir" dedi. Davanın siyasi amaçlı olduğu belirtilen savunmada, şu ifadelerle "yargı darbesi" imasında bulunuldu: "İktidar partisinin kapatılması, yasama ve yürütme organlarını felç ederek çalışamaz hale getirebilecek bir girişimdir. İçeride ve dışarıda birçok kişinin kapatma davasını 'yargı darbesi' olarak nitelendirmesinin arkasında da bu gerçeklik yatmaktadır. Bir ülkede iktidarlar seçim dışındaki yollarla değişiyor; temel siyasi kararlar demokratik temsil meşruluğuna sahip olmayanlar tarafından alınıyor ya da bunlar tarafından seçilmişlere dayatılıyorsa, o ülkede seçimler düzenli olarak yapılıyor olsa bile, demokrasiden değil, ancak bir bürokratik rejimden söz edilebilir."

TEZİÇ VE BAYKAL'DAN ALINTI
İktidar partisinin kapatılamayacağının Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç tarafından da savunulduğuna işaret edilen savunmada, türbanla ilgili olarak CHP lideri Deniz Baykal, eski başbakanlar Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, MHP lideri Devlet Bahçeli ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sözlerinden örnekler verildi.