kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Fatura polise kesiliyor'

ANKARA
Başbakan Erdoğan grup toplantısında 1 Mayıs konusunda konuşarak, polise sahip çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Fatura polise kesiliyor'
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında 1 Mayıs'ta yaşanan olaylarda orantısız güç kullandığı için polisi eleştirenlere yanıt verdi. Konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve İLO'ya taşımaya karar veren sendikalara tepki gösteren Erdoğan, polise sahip çıkarak, "Olay tamamen kamu düzenini bozmaya yönelik bir adımdır. Bütün fatura polise kesiliyor" dedi. Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Taksim'de çatışmayı sendikal mücadele zanneden bazı sendikacılar, rol çalma telaşındaki bazı siyasetçiler, istismarcılar vardı. Türkiye'nin manzarasını karartmak isteyen odaklar vardı. Taş ve sopalarla polisle çatışanlar işçi, emekçi değildiler. Hesap başka.

* Hatalar olabilir, böyle bir süreç başladığı zaman ne yazık ki bazı şeyler şirazesinden çıkıyor. Olaylara zemini hazırlayanlara, kimse hırsıza sormuyor, onu sorguya çekmiyor. Olay tamamen kamu düzenini bozmaya yönelik bir adımdır. Bütün fatura polise kesiliyor. Kim bu polis? Uzaydan mı geldi bunlar. Hepimizin can güvenliğini emanet ettiğimiz kardeşlerimiz değil mi?

* Taksim'i kutlama meydanı olmaktan AK Parti iktidarı çıkarmamıştır. 1977 olaylarından sonra Ecevit iktidarında, Deniz Baykal'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu hükümet tarafından kapatıldı.

* Terörle mücadelenin farklı özellikleri de var. Bir yandan askeri tedbirler alınırken, diğer yandan siyasi, kültürel, diplomatik ve ekonomik araçları da etkili bir şekilde kullanmayı sürdürüyoruz. Kuzey'deki yerel yönetim dahil, Irak'taki tüm grup ve oluşumlarla istişarelerin sürdürülmesinin yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda heyetimiz, oradaki tüm gruplarla temaslarda bulunmuş ve olumlu görüşmeler yapmıştır. Hava ve kara harekatları esnasında Irak'taki merkezi ve yerel yönetimler ile diğer grupların olumsuz bir yaklaşım içine girmemesi, bu görüşmelerin bir ürünüdür.