kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anınca Başkan Vekili Kemal Anadol gözyaşlarını tutamadı.

'AK Parti Damat Ferit hükümetine dönüyor'

ANKARA
Lagendijk ve Rehn'in AKP'ye sahip çıkmasına tepki veren Baykal "Birileri AB siyasetçilerine haddini bildirmeli" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, başta Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn olmak üzere AB yetkililerinden AKP'ye yönelik destek mesajlarına sert yanıt verdi. Baykal, grup toplantısında "AKP'yi mütareke döneminin Damat Ferit Paşa hükümetine döndürüyorlar" diyerek, şu mesajların altını çizdi:

* Türkiye AB ilişkilerinde en büyük sorun, Türkiye'ye gelip, ileri geri, onun bunun yönlendirmesi ile patavatsızca konuşan AB'li siyasilerdir. AKP'nin başı derde girdikçe onları korumacı, ancak CHP'yi suçlayıcı açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar CHP'ye zarar vermez ama AKP'yi perişan eder. Hükümeti mütareke döneminin Damat Ferit Paşa hükümetine döndürüyorlar.

* Türkiye - AB ilişkileri çok hassas bir konudur. Birileri (Artık hükümet mi olur ya da başkası mı bilmem ama) bunlara haddini bildirmelidir. Bu had bildirme işi bize bırakılmamalıdır, herkes haddini bilsin.

'BAROSSO ANLADI'
*
AB Komisyonu Başkanı Barosso, 'Türkiye'de demokrasi ile laikliği yapısal olarak birlikte sürdürme olanağının olup olmadığı konusunda hepimiz tereddüde düştük' dedi. Bir süre önce de Türkiye'ye gelmişti. Demek ki, olayı daha gerçekçi değerlendirme olanağı bulmuş. O da bunu düşünmeye başladı.

* Öyle anlaşılıyor ki, Başbakan Erdoğan kendisine yeni bir yol haritası çizmiştir. Ben bu yeni yol haritasından memnunum. Anayasa değişikliği yoluyla bir müdahaleye gitmeyeceği anlaşılıyor. Herkes elbette demokratik yetkisini kullanır ama, hukuk ve anayasayı temel alan bir siyaset yapılması gerektiğini öğreniyoruz. Biz bundan mutluluk duyarız.