kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli: Erken seçimden çekinmiyoruz

ANKARA
MHP lideri Devlet Bahçeli AKP hakkında kapatma davası açılmasının üzerinden 52 gün geçmesine rağmen Meclis'in bir çözüm aramadığını, buna karşın iktidarın muhalefete "erken seçim"le gözdağı vermeye çalıştığını savundu. Bahçeli, iktidara meydan okuyarak, "Karar kendilerinindir, istediklerini yapmalarına mani olan da bundan çekinen de yoktur" dedi. 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olayları da eleştiren Bahçeli, "Esef verici olaylar ve bir savaş ortamını andıran görüntüleri milletimiz hak etmemiştir. 1 Mayıs'ta işçilere karşı 'ceberrut AKP kriterlerini' uygulamıştır. Kimin ayak, kimin de baş olduğu milli vicdanda tescil edilmiştir" diye konuştu. Bahçeli diğer konularda ise şunları söyledi:

* BRÜKSEL ÇİZGİSİ: Kürtçenin resmi eğitim sistemi içine alınmasını isteyen Avrupa Parlamentosu'nun tutumu, PKK ile aynı çizgide buluştuğunu göstermektedir.

* ERMENİSTAN: Azerbaycan'ın 4'te 1'ini işgal altında tuttuğu bilinen bir gerçek. AKP hükümetinin Erivan'la ilişkileri normalleştirmek için siyasi girişimde bulunarak adeta ricacı olmasının anlaşılabilir yönü yok.

* K. IRAK: Barzani'nin resmi muhatap olarak alınması Türkmenler üzerindeki baskı ve zulmün ağırlaştırılması için Barzani'ye açık çek verilmesi anlamına gelecektir.