kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehir Turu

'3 yılda yok olan poşet üretiyoruz'
PAKSA Plastik, 8 milyon dolarlık yatırımla 1 yıl önce Çerkezköy'de faaliyete geçen bir tesis. 85 işçi ile aylık 500 ton plastik poşet ve ambalaj üretiyor ve yüzde 90'ını Avrupa'ya ihraç ediyor. 10 milyon dolar yıllık ciroya ulaşan şirketin Genel Müdürü Serhan Türedi, sektörün en yeni makineleri ve hammaddeye karıştırılan kimyasal katkı maddeleri ile 3 yılda kendini yok eden plastik poşet ürettiklerini söyledi. Türedi, "Dünyada 2 haftada yokolacak ürünler üzerinde çalışılıyor" dedi.

Donmuş gaz ile temizlik yapıyor
LANG Yüzer Otomotiv Yan Sanayi, otomotiv sanayisi için kauçuk conta ve lastik parçaların yanı sıra endüstriyel temizlik için kuru buz üretiyor. Kuru buz, yüksek basınç altında karbondioksit gazının katılaşmasıyla elde edilip püskürtme makinesi ile kirli yüzeylere tatbik ediliyor. Fabrika Müdürü Mehmet Can Doğaroğlu, elektrik santrallerinden tekstil makinelerine kadar geniş bir kullanım alanı olan uygulama ile hijyenik temizlik sağlandığını söyledi.

Her kadına iki bulaşık süngeri sattı
SANFOAM ve Saniteks sünger şirketlerinin sahibi Yıldırım Ulkat, eski bir gazeteci. Matbaacılıktan sonra Almanya'da yatalak hastalar için süngerden mamul hastane şiltesi üretimine girmiş. Süngerden temizlik ürünleri, ses yalıtımı derken bugün 12 bin 500 metrekare kapalı alanda 180 işçiyle üretim yapıyor. Geçen yıl 60 milyon bulaşık süngeri pazarladı. Bir başka deyişle Türk kadınına ortalama yılda iki kez bulaşık süngeri sattı. İhracat da yapıyor.

Çerkezköy'de 50 bin işçi çalışıyor
ÇERKEZKÖY Organize Sanayi Bölgesi (OSB), İstanbul'a yakınlığı, tamamlanmış altyapısı ile sanayicilerin büyük ilgi gösterdiği bir yer. Kendi santralı ile enerjisini sağlıyor. Arıtması, suyu var. OSB Başkanı Ömer Sarıoğlu'na göre, bölgede çalışan sayısı 50 bine yaklaştı. Faal durumdaki 210 fabrikadan 42'si Türkiye'nin en büyük bin şirketi içinde bulunuyor. Sanayi arsasının metrekare fiyatları 80 ila 100 dolar arasında. Geçen yıl bu rakam 40 dolardı.