kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk bilim adamına Japon İmparatorluk Nişanı

Yeni Haber
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kurucu Rektörü ve Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü Japon Dili Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tunçoku, Japon İmparatorluk Devlet Nişanı'na layık görüldü.

Prof. Dr. Tunçoku, Türkiye'de Japon dili eğitimi ve Japonya'ya ilişkin çalışmaların başlatılması, uzmanlaşmış araştırmacıların yetiştirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yıllardır sürdürüldüğünü belirtti.

Japon Hükümeti tarafından bu yıl verilen İmparatorluk Devlet Nişanı'na layık görüldüğünü belirten Tunçoku, ödül töreninin 20 Mayısta Ankara'da Japonya Büyükelçiliğinde yapılacağını, haziran ayında ise Japon İmparatoru tarafından kabul edileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Tunçoku, 1970 yılından bu yana Japon dili ve kültürü üzerine çalışmalar yaptığını ifade ederek, ''Çalışırsınız, üretirsiniz ve sonunda böyle ödül verilir, bu da sizi daha çok motive eder'' dedi.

Aldığı ödülün uluslararası anlamda saygınlığının yüksek olduğuna dikkati çeken Tunçoku, ''Bu ödül, bilim adamı, siyasetçi, yazar ve sanatçılar arasında Japonya'yı bir şekilde ilgilendiren çalışmalar yapan kişiler belirlenip uzun bir eleme sürecinin ardından verilir. Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için ülkem, Çanakkale ve üniversitem adına gurur duyuyorum, seviniyorum'' diye konuştu.

(AA)