kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meslek edinme kurslarına ÖSS modeli

Yeni Haber
Özel Öğretim Kursları, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği (Öz-Kur-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Alpan, Bakan Çelik'e meslek kurslarındaki kalitenin artırılmasın amacıyla "merkezi sınav sistemi getirilsin" önerisinde bulundu. Alpan, Bakan Çelik'den olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Öz-Kur-Der Yönetim Kurulu Başkanı Alpan, Milli Eğitim Bakanlığı'na meslek edindirme kurslarında özellikle bilgisayar ve yabancı dil kursu gibi programların sınavlarının kurslar tarafından yapılması yerine, Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılması önerisinde bulundu. Alpan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e konu ile ilgili öneriyi sunduklarını belirtirken, Bakan Çelik'in öneriyi sıcak karşıladığını bildirdi. Alpan, "Söz konusu sınavların ÖSYM tarafından yapılarak, bu alanda kalitenin yakalanması önerisinde bulunduk. Sayın Bakan, önerimizin uygulanabilir olduğunu belirterek, MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde sınavların yapılabileceği cevabını verdi" dedi. Söz konusu sistem ile ilgili çalışmaların başlatılacağını duyduklarını belirten Alpan, EĞİTEK Genel Müdürü Nizami Aktürk'ün de söz konusu sistemi hemen devreye sokabileceklerini kendisine bildirdiğini anlattı.

Mevcut sistemde başarı puanı 45 olurken, yeni getirilmesi planlanan sistemde başarı notunun 70 olması planlanıyor. ÖSS benzeri sistemin getirilmesi ile özellikle son 5 yılda artan sertifika kirliliğinin önüne geçilmesi amaçlanırken, kalitenin de artırılması planlanıyor.

(ANKA)