kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivas'ta stat manzaralı balkonlar 'karaborsa'da

Pervin METİN SABAH
Kritik Sivas-G.Saray maçına bilet bulamayanlar, stadı net biçimde gören evlerde oturan yakınlarının balkonlarına "rezervasyon" yaptırdı. Balkonlar için para teklif edenler bile var..
Şampiyonluk düğümünü çözecek Sivasspor- Galatasaray maçına saatler kala, tüm Sivas'ta heyecanlı bir bekleyiş hâkim. Biletleri günler öncesinden tükenen maçı izlemek izleyenlerin "alternatif tribünü' ise, stadyumu gören çevre binalardaki evlerin balkonları. Buralarda yaşayan yaklaşık 50 ailenin evi, maç gününde akraba, dost ve arkadaşlar tarafından 'rezerve' edildi. Her aile maç günü, 20-30 kişilik misafir gruplarını bekliyor. Bu sayının davetsiz misafirlerle artacağı da tahmin ediliyor. Her misafir de, ev sahibine yük olmamak için kendi yiyecek içeceğini de yanında getirecek. 'Localardan' birinin sahibi olan 4 çocuk sahibi Arzu Kocaoğlu galibiyete inandıklarını belirterek, "Camdan ya da balkondan izlemek çok eğlenceli. Sesimiz muhtemelen stadyuma kadar ulaşacak" diyor.

TÜRBEDE DUA EDENLER VAR
Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi Dilek Eşdemir (23) ise, evlerine 20 kişilik bir grubun geleceğini belirterek şöyle diyor: "Arkadaşlarımın arasından, para verip öyle izleyelim teklifinde bulunanlar bile oldu. Evimizin en değerli yerleri, cam kenarındaki kanepeler oldu. Umarı koltuk kavgası yaşanmaz." Öte yandan kritik maç öncesi şehirde sokaklar Sivasspor'un bayrakları ile baştan aşağı süslendi. Mağaza ve dükkânlardan Sivasspor marşı yükseliyor. Yerel televizyonların ana haberlerinin ilk maddesi ise bu maç. Hatta Sivaslı gençler, takımlarının maçı kazanması için türbelerde dua bile ediyor.