kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güney Sudan'da uçak düştü: 23 ölü

Yeni Haber
Sudan'da, içinde Güney Sudan Savunma Bakanının da bulunduğu uçağın yere çarparak indiği bildirildi.

Hükümet sözcülerinden Deng Goc, Güney Sudan Savunma Bakanı Dominic Dim'in ve eski Kabine İşleri Bakanının uçakta bulunduğunu, yetkililerin Sudan Halk Kurtuluş Hareketinin (SPLM) konferansından dönmekte olduklarını söyledi.

GÜNEY SUDAN ÖZERK BÖLGESİNDEKİ UÇAK KAZASINDA ÖLÜ SAYISI 23

Güney Sudan özerk bölgesindeki uçak kazasında 19'u subay, 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Özerk bölgenin Başbakan Yardımcısı Riek Maşar, kazada Güney Sudan Savunma Bakanı ve Sudan Halk Kurtuluş Ordusundan (SPLA) Sorumlu Bakan Dominic Dim'in de aralarında bulunduğu 23 kişinin öldüğünü söyledi.

Maşar, özel uçağın Güney Sudan'ın başkenti Cuba'nın 375 kilometre batısındaki Gugerial bölgesinde düştüğünü belirtti. Maşar, uçağın düşme nedeninin saldırı olmadığını kaydetti.

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi (SPLM) ile silahlı kanadı SPLA, Sudan hükümetine karşı 1983-2005 yılları arasında mücadele vermişti. SPLM, 1989'da ülkedeki ana muhalefet grubu Milli Demokratik İttifak'a katılmış, 2005'te hükümetle Kapsamlı Barış Anlaşması imzalanmıştı.

Böylece Afrika'nın en uzun iç savaşı sona ermiş ve Sudan'ın güney ve kuzeyinde iki ayrı ordu kurulmuştu.O zamandan beri SPLM'nin Sudan hükümetinde temsilcileri bulunuyor.

AA