kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarkozy'nin Merkel'e ''İlan-ı aşkı''

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, dün Almanya'nın Aachen kentinde Başbakan Angela Merkel'e verilen ''Şarl Ödülü'' (Karlspreis) sırasında yaptığı konuşmada, ''Angela Merkel'i seviyorum, bazılarının yazdığından daha fazla'' şeklindeki sözleri Alman basınına konu oldu.

''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesi, ''Sarkozy: Angela Merkel'i seviyorum'' başlığıyla ödül törenine yer verirken, Bild gazetesi de haberi, Fransızca ''seni seviyorum'' anlamına gelen ''Angela, je t'aime'' başlığıyla okuyucularına aktardı.

Gazetenin haberinde, İspanya Kralı Juan Carlos, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve eski Almanya Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un da katıldığı ödül töreninde konuşan Sarkozy'nin, Merkel'e duyduğu hayranlığı dile getirerek, ''Bu kadın cesur ve zeki. Angela Merkel'i seviyorum, bazılarının yazdığından daha fazla'' şeklinde konuştuğuna işaret edildi.

Merkel'in de bu sözler üzerine, ödül töreninde hazır bulunan profesör eşi Joachim Sauer'e dönerek göz kırptığı, daha sonra yaptığı konuşmada da Sarkozy'nin sözlerine Fransızca teşekkür ettiği kaydedildi.

Almanya'nın AB dönem başkanlığı sırasında Birliğin gelişmesine sağladığı katkılardan ve AB anayasasıyla ilgili krizin aşılmasında elde ettiği başarılardan dolayı Merkel'e dün Aachen belediye sarayında düzenlenen törenle ''Şarl Ödülü'' verilmişti.

AA