kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çin'de 21 çocuk bağırsak virüsünden öldü

Yeni Haber
Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinde Mart ayından bu yana bağırsak virüsünden ölen çocukların sayısının 21'e çıktığı bildirildi.

"EV 71" virüsünün yol açtığı sonuçlarla ilgili ilk resmi açıklama geçen Pazar günü yapılmış ve virüsten eyaletin merkezi Fuyang'da 789 kişinin etkilendiği duyurulmuştu. Ancak resmi Şinhua haber ajansı, düne kadar virüsün bulaştığı kişi sayısının 2 bin 946'ya çıktığını bildirdi.

Yetkililer, virüsten etkilenenlerin tamamına yakınının 2-6 yaş arasındaki çocuklar olduğunu açıkladı. Ajansın haberinde, 879 çocuğun halen hastanede tedavi gördüğü ve bunlardan dokuzunun durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Salgının kamuoyuna geç duyurulduğuna ilişkin eleştiriler üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, gecikmenin, uzmanların hastalığın içeriği ve kaynağı konusunda araştırma yapmasından kaynaklandığı ifade edildi. Sağlık yetkilileri, virüsün yayılmasına karşı en basit önlemin, temizliğe dikkat etmek olduğunu kaydetti.Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada da virüsün
etkileriyle ilgili çalışmaların, menenjit ve kalp hastalıklarına yol açması olasılığı üzerinde yoğunlaştığı bildirildi.