kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emekli Sandığı’na ait otel 2002’de verimli olmadığı gerekçesiyle kapatılmış ve özelleştirme kararı alınmıştı.

Grand Efes Otel mayısta İzmir'e 'merhaba' diyecek

AA
İzmir'in simgelerinden Efes Oteli, 20 yıllığına çatısı altına girdiği Swissotel grubunun parçası olarak 2 Mayıs'ta yeniden hizmette..
İzmir'in sembollerinden olan Grand Efes Otel yeniden konuklarına merhaba demeye hazırlanıyor. 2 Mayıstan itibaren konuk kabul edecek Swissotel Grand Efes İzmir'in Genel Müdürü Stuart Chase, İzmirlilerin ve Türkiye'nin kalbinde özel yeri olan bir oteli işletmekten gurur duyacaklarını belirterek, "Otelimiz daha önce olduğu gibi yine İzmir'in sembolü olacaktır'' dedi. Otelin tanıtımı amacıyla dün düzenlenen basın turu öncesi konuşan Swissotel Grand Efes İzmir Genel Müdürü Chase, oteldeki çalışmaları titizlik ve özveriyle tamamladıklarını belirterek, "Dünyanın en eski ve en güzel şehirlerinden İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. İzmirlilerin ve Türkiye'nin kalbinde özel yeri olan bir oteli işletmekten gurur duyacağız. Otelimiz daha önce olduğu gibi yine İzmir'in sembolü olacaktır'' dedi. İzmir'in Cumhuriyet Meydanı'ndaki 55'i suit toplam 402 odası bulunan otelde iş toplantılarının yapılabileceği Business Suit ve Executive Busines ve Executive Suitler de yer alıyor. Otelin mutfağı şef Michael Schauss'a teslim edilmiş. Eski Büyük Efes Otelinin nostaljik keyiflerinden olan Aquarium Bar da korunmuş. Otelin resmi açılışı Ekim 2008'de yapılacak.

150 MİLYON $ HARCANDI
1964 yılında Emekli Sandığına ait olarak hizmet vermeye başlayan Büyük Efes Oteli, verimsizlik gerekçesiyle 2002'de kapatıldı. Özelleştirilmesine karar verilen otelin işletmesini, 20 yıllığına Swissotel grubu yaklaşık 120 milyon dolara aldı. Yenileme için ise 150 milyon dolar harcandığı bildirildi.
Haberin fotoğrafları